VHV Holding verwerft meerderheidsbelang in InterEurope European Law Service

De Duitse verzekeraar VHV Holding AG uit Hannover verwerft de meerderheid in InterEurope AG European Law Service gevestigd in Düsseldorf. In Nederland houdt InterEurope-Netherlands kantoor in Driebergen.

De VHV Groep zet daarmee haar strategie voort om haar successen op diverse terreinen uit te breiden door middel van het aantrekken van verzekeringsgerelateerde diensten. Na de overname van Eucon GmbH in 2020 is dit de tweede transactie in het kader van deze strategie.

InterEurope AG is een onafhankelijke dienstverlener die namens verzekeraars claims afhandelt op basis van het Groene-Kaart-Systeem alsmede de 4e Richtlijn Motorrijtuigverzekering. InterEurope AG is in 2004 opgericht en heeft momenteel in 11 filialen in Europa ongeveer 180 medewerkers in dienst die claims afhandelen voor meer dan 200 verzekeraars in Europa. De aansluiting bij de VHV Groep is mede ingegeven om de leidende positie in de afwikkeling van internationale motorrijtuigclaims verder uit te bouwen door  technische en digitale competenties te versterken. 

Uwe Reuter, CEO van de VHV Groep, over de overname: “InterEurope AG past perfect in onze strategie om een business area op te bouwen naast onze zeer succesvolle klassieke verzekeringsactiviteiten. Voorwaarde is dat we bekend zijn met de business van deze bedrijven en deze als betrouwbaar kunnen beoordelen. Tegelijkertijd blijven we investeren in verdere digitalisering van onze diensten”.
De directieleden van het eerste uur blijven verbonden aan InterEurope AG. Holger Backu als CEO en medeaandeelhouder en Holger Zündorf als CFO. 

Holger Backu, CEO InterEurope AG: “Wij hebben vertrouwen in onze toekomst en beschouwen het als grote erkenning van onze kwaliteit om door VHV, een van de grootste en vooraanstaande Duitse verzekeraars, als partner te zijn geselecteerd”. 
 
Geplaatst op 19-08-2021

< VorigeVolgende >


Share on: