Zorgverzekering in het buitenland niet vanzelfsprekend

De charme van wonen en werken in het buitenland is natuurlijk de uitdaging, het land en misschien wel het leren van een andere taal, maar een gezonde dosis realisme is ook belangrijk. De zorgverzekering - en ook andere verzekeringen - zoals wij die in Nederland hebben, is niet zo vanzelfsprekend in andere landen.

Hoe is het geregeld in jouw droomland
Zeker nu we te maken hebben met een wereldwijde pandemie is het belangrijk om te weten wat er met je verzekeringen gebeurt als je gaat verhuizen naar, of al woont in, een ander land. Als je gaat emigreren is dat niet het eerste waar je bij stilstaat. Kijken waar de dichtstbijzijnde school is of de beste route naar de supermarkt gaan vaak voor; de verzekering blijft een sluitpost.

Maar hoe zit het eigenlijk? Als je gaat emigreren, schrijf je je uit in Nederland. Zodra je dat doet, vervalt je recht op een zorgverzekering in Nederland. En de landen die net zo’n zorgverzekering kennen als wij zijn op de vingers van twee handen te tellen. Wat gebeurt er dan als je in het buitenland ziek wordt? Of stel dat je moeder in Nederland overlijdt: wie betaalt dan je vliegticket? Dat zijn zaken waar je liever niet over na wilt denken, maar die wel kunnen gebeuren. Zorg dus dat je daar vooraf over nagedacht hebt en dat je het goed hebt geregeld. 
 
OOM Verzekeringen verkoopt dan ook niet alleen alle verzekeringen die je als emigrant of expat nodig kunt hebben, maar wil ook graag bewustwording creëren bij mensen met emigratieplannen. Nederland is een uniek land, alles is hier tot in de puntjes geregeld. Dat er zoveel regeltjes zijn, is vaak ook een reden om te vertrekken. Maar OOM Verzekeringen hoort maar al te vaak: "In het buitenland is niets geregeld." In Nederland leven we in een verzorgingsstaat. We kennen de AOW, de werkloosheidswet, we hebben overal een potje voor. Maar in het buitenland is dat niet overal zo.
 
Niet alleen het landschap wordt anders
OOM Verzekeringen hoort vaak dat Nederlanders in het buitenland bijvoorbeeld op een lokaal contract werken en dan een ziektekostenverzekering hebben bij hun werkgever, maar dat deze niet afdoende is. Bij andere verzekeraars zit er vaak een maximering op de vergoeding, OOM Verzekeringen betaalt de kostprijs oftewel wat het kost. Ook het ziekenhuis kies jij, OOM Verzekeringen geeft je die keuzevrijheid. Omdat we heel goed weten dat verblijf in een openbaar ziekenhuis in sommige landen niet hetzelfde is als in Nederland. Een goede nazorg is minstens zo belangrijk als de behandeling zelf. 
 
Besteed tijd aan het checken van je verzekering, al is het maar een uurtje. Je neemt jezelf en je gezondheid altijd overal mee naartoe. Besef wat dat voor consequenties heeft. Steek je kop niet in het zand. Wat wordt er niet beter op en hoe kun je dat invullen? Goede voorlichting is het halve werk. 
 
Nu we te maken hebben met een wereldwijde pandemie is een ziektekostenverzekering nog belangrijker geworden. Zeker als je weet dat wij geen negatief reisadvies kennen en je dus ook tijdens deze pandemie goed verzekerd kunt emigreren. Reis veilig!
 
Wil je meer weten? Check dan www.oomverzekeringen.nl


 
Geplaatst op 31-08-2021