7 tips voor vitale klanten en medewerkers

Op 14 oktober 2021 organiseert de Federatie van Assurantieclubs de next-level-bijeenkomst ‘#FvActueel: 7 tips voor vitale klanten en medewerkers’. Voorzitter Bert Sonneveld ontvangt Monique Piegza, medisch directeur bij Intermedes Advies en voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Geneeskundig Adviseurs in particuliere Verzekeringszaken (GAV) en Joost Keizer, specialist inkomensverzekering bij a.s.r. Vitality en a.s.r. Inkomen.

Effect coronamaatregelen
Nu het thuiswerken het nieuwe normaal lijkt te worden, komen ook de nadelen naar boven. Volgens het CNV maken mensen lange dagen. Vaak gaan ze ’s avonds nog even door. Ze willen niet ervan beschuldigd worden dat ze thuis de kantjes er vanaf lopen. Mensen die thuis werken, staan de hele dag aan. Dat is belastend.
 
Werknemers
Werknemers ervaren thuiswerken steeds meer als een last, signaleert ook salarisverwerker ADP in een wereldwijd onderzoek. Werknemers vinden het moeilijk de balans tussen werk en privé te bewaken. Volgens ADP Nederland laten de cijfers de impact van de coronacrisis op het privéleven duidelijk zien. Het is ook niet verrassend, omdat elke werknemer die een gezin heeft, zijn werk-privébalans anders heeft moeten inrichten sinds de pandemie uitbrak. Denk aan de kinderen die thuis zijn, de partner die ook thuiswerkt; dat trekt een zware wissel op het gezinsleven en vraagt aanpassingsvermogen. Maar denk ook aan jongeren en alleenstaanden die meer last van eenzaamheid hebben. En weer andere werknemers missen het kantoor en de sociale contacten. Ze willen weer collega’s zien en naar bijeenkomsten gaan.
 
Ondernemers
Niet alleen werknemers hebben last van stress. Ook ondernemers raken psychisch in de knoop door corona(maatregelen) volgens ondernemersorganisatie ONL. Is er sprake van een tijdelijke opleving van de omzet die met tijdelijk personeel moet worden ingevuld? Of is de vermindering van het werk tijdelijk en houd ik – zeker gezien de huidige arbeidsmarkt – personeel in dienst dat eigenlijk niet nodig is. En wat als de trend structureel is? Onzekerheid over de (nabije) toekomst gaat niemand in de koude kleren zitten. 
 
… en financieel adviseurs
Financieel adviseurs zijn ook óf ondernemers óf werknemers. En zullen dus ook zelf effect merken van de coronamaatregelen van het afgelopen anderhalf jaar.
 
En dan hoe om te gaan met hun klanten? Want zij adviseren niet alleen verzekeringen. Zij doen aan goed risicomanagement voor hun klanten en adviseren in hoofdlijnen over die risico’s en de preventie. Ook over het risico van zieke medewerkers, verminderen van langdurige afwezigheid en het voorkomen dat werknemers arbeidsongeschiktheid raken.

Webinar van de Federatie van Assurantieclubs
In het webinar worden onderstaande vragen/onderwerpen behandeld:
  • Wat is vitaliteit?
  • Wat kan een ondernemer, zzp-er en werknemer zelf doen om vitaal te worden?
  • Wat kan een werkgever doen voor vitale medewerkers?
  • Hoe kan een financieel adviseur zijn zakelijke klant ondersteunen in zijn keuzes?
Door voorbeelden uit de praktijk krijgen kijkers van het webinar praktische handvatten.
 
Voor wie?
Dit webinar is met name bedoeld voor de adviseur van zakelijke klanten. Maar ook voor adviseurs die particuliere klanten goed willen informeren of adviseren over vitaliteit en financiële diensten; en waar zijn klant op moet letten. Maar natuurlijk ook voor de financieel adviseur die handvatten wil hebben om zijn eigen vitaliteit te verbeteren.
 
Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs: “In een uur weet je wat er speelt op het gebied van ‘vitaal zijn’. En weet je hoe te handelen in gesprekken met en bij signalen van jouw medewerkers, collega’s of klanten. Want ‘vitaal zijn’ daar hebben we allemaal nog iets in te doen”.
 
Aan tafel
Monique Piegza is medisch directeur bij Intermedes Advies en voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Geneeskundig Adviseurs in particuliere Verzekeringszaken (GAV). Zij is al ruim 30 jaar werkzaam in de sociale geneeskunde en is gespecialiseerd in verzekeringsgeneeskunde. Zij werkt voor verschillende verzekeraars.
 
Joost Keizer is specialist inkomensverzekering bij a.s.r. Vitality en a.s.r. Inkomen. Sinds 1986 werkzaam met medische verzekeringen en de laatste jaar pleitbezorger van het programma a.s.r. Vitality: “Nu wij bijna 2 jaar ervaring hebben met a.s.r. Vitality, kun je zien wat het prachtig effect dit programma heeft op jezelf en op je relaties. Dat gun ik alle collega’s in het verzekeringsvak.”
 
De ‘dagvoorzitter’ van het webinar is Bert Sonneveld. Hij is voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs en heeft brede ervaring in de financiële dienstverlening (Allianz, directeur FFP en de laatste 5 jaar Manager Marketing & Acceptatie bij de Vereende): “Het is belangrijk voor financieel adviseurs om goed op de hoogte te zijn van wat er speelt. Over vitaal zijn en vitaliteit wordt veel gesproken, maar hoe kunnen onze leden zichzelf en hun klanten nu echt goed helpen? Als Federatie willen we permanent de leden van assurantieclubs ondersteunen. Vandaar dat dit een mooi en actueel onderwerp is voor dit webinar”.
 
Welkom!
Alle leden van de aangesloten assurantieclubs en alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om de uitzending te bekijken: https://channel.royalcast.com/landingpage/asrwebinars/20211014_1/.

Aan niet-leden vraagt de Federatie alleen of de besturen van assurantieclubs hen mogen benaderen met de vraag om lid te worden.
Geplaatst op 16-09-2021

< VorigeVolgende >


Share on: