ARAG organiseert Dag van de FairPlay

Zonder scheidsrechters geen voetbal en geen fairplay op de voetbalvelden. De rol van de scheidsrechter in het veld is enorm belangrijk als het gaat om toepassen van de regels en voorkomen en oplossen van conflicten. Daarom organiseert ARAG samen met de KNVB op woensdagavond 29 september de Dag van de FairPlay. Een vakinhoudelijke avond voor scheidsrechters en iedereen die meer wil weten over het scheidsrechtersvak!

Presentatrice Hélène Hendriks gaat in een online talkshow aan de hand van diverse thema's in gesprek met topscheidsrechters en experts. Ook zijn er verschillende workshops om nog dieper in te gaan op onderwerpen zoals mentale fitheid, leiderschap en fairplay. 

Supporter van fairplay 
ARAG vindt dat het recht ervoor moet zorgen dat mensen goed met elkaar kunnen omgaan. Of dat nu op het voetbalveld is of in de maatschappij. "Als we scheidsrechters een bijdrage zien leveren voor eerlijk spel op het veld, gaat ons juridisch hart sneller kloppen. Wij delen namelijk de drive om gelijke kansen voor iedereen mogelijk te maken en alles eerlijk te laten verlopen door het toepassen van de regels.

Logisch dus, dat wij al sinds 2011 partner van de KNVB scheidsrechters en supporter van fairplay zijn. Zaken recht zetten door het toepassen van (spel)regels. Vanuit het voetbalspel of vanuit het recht. Het voorkomen en oplossen van conflicten. We herkennen onszelf in het werk dat de scheidsrechters doen. 

Samen gaan we voor fairplay op de Nederlandse voetbalvelden en in de maatschappij. Daarom supporten we alle voetbalscheidsrechters in Nederland in de uitoefening en ontwikkeling van het vak. We omarmen technische ontwikkelingen zoals de VAR en we juichen meer vrouwelijke scheidsrechters op het veld toe. En ontwikkelen samen met de KNVB initiatieven zoals de FairPlay Certificering en de Dag van de Fairplay. Met ARAG kun je op het recht vertrouwen. Zowel op het veld als in de maatschappij."
 
Geplaatst op 23-09-2021

< VorigeVolgende >


Share on: