Fred de Jong geeft lezing voor de Assurantieclub Gelderland

Op 14 september geeft dr. Fred de Jong, associate lector Sustainable Finance & Tax aan de HAN University of Applied Sciences, een lezing over 'Duurzaamheid en verzekeringsadvies' voor de Assurantieclub Gelderland.

De lezing 'Duurzaamheid en verzekeringsadvies' wordt door dr. Fred de Jong vanuit zijn lectoraat bij de HAN over dit thema gegeven. Een thema dat verder gaat dan alleen zonnepanelen verzekeren en waar de komende jaren assurantieadviseurs veel mee te maken krijgen. Mogelijk nieuwe wetgeving, maar vooral veel vragen van klanten. Advieskansen dus voor de branche.

 

De impact van de duurzaamheidstransitie op de verzekeringssector (en hoe je je daarop kunt voorbereiden)
Tijdens zijn lezing zal dr. Fred de Jong ingaan op de gevolgen van de duurzaamheidstransitie voor de verzekeringssector. Waarbij duurzaamheid veel verder gaat dan de financiering van zonnepanelen en elektrische auto’s. Hij vertaalt de actuele ontwikkelingen (zoals prinsjesdag) rond de duurzaamheidsdoelen naar de praktijk van verzekeraars en adviseurs. Fred de Jong zal niet alleen ingaan op het belang van duurzaamheid, maar vooral ook spreken over hoe je daar als verzekeraar of adviseur in de praktijk mee te maken hebt en hoe je je daarop kunt voorbereiden.

Dr. Fred de Jong is associate lector Sustainable Finance & Tax aan de HAN University of Applied Sciences en daarnaast zelfstandig onderzoeker / consultant. Hij publiceert in de (assurantie) vakbladen en is tevens verbonden aan de UvA, waar hij promoveerde op een onderzoek naar het functioneren van tussenpersonen.

De lezing is kosteloos bij te wonen, u kunt zich hier inschrijven voor deelname.

Geplaatst op 03-09-2021


Share on: