Innovatie: Nieuwe categorie zonnetechnologie

VenFeld uit Arnhem is een snel groeiende leverancier van duurzame energieoplossingen. VenFeld heeft als missie om voor het einde van 2023 bedrijven en instellingen te ondersteunen bij het reduceren van minimaal 15 miljoen kilo CO2. Dit willen ze bereiken met een thermische zonnecollector die voldoet aan de behoefte aan hogere uitgangstemperaturen in sommige toepassingen, zoals zonnekoeling.

VenFeld is in 2019 opgericht door de nu 37-jarige ondernemer en directeur Xander Vendrig en mede aandeelhouder Harry Wolkenfelt. Het bedrijf wil oplossingen bieden voor energievraagstukken; primair ten behoeve van het bedrijfsleven en eigenaren van vastgoed. 


VirtuHOT 
Xander Vendrig maakte kennis met de VirtuHOT, ontwikkeld door het Engelse Naked Energy in samenwerking met de Imperial College London. Het product beschikt over maar liefst 53 patenten. Naked Energy is een ontwikkelaar van hoog renderende duurzame oplossingen ter ondersteuning van de klimaattransitie. 


Xander Vendrig: “Ik hoorde eind 2019 van VirtuHOT en vertrok direct naar Engeland. Daar maakte ik kennis met deze hoogwaardige oplossing en was onder de indruk van de enorme potentie”. 


Virtu vertegenwoordigt een geheel nieuwe categorie zonnetechnologie die bedrijven in heel Nederland in staat stelt om bedrijfskosten te verlagen en substantieel meer duurzame energie te produceren. 


Nu zorgen over milieu en klimaattransitie steeds hoger op de bedrijfsagenda komen te staan, helpt VenFeld organisaties om duurzaamheidsdoelstellingen te halen en tegelijkertijd de financiële resultaten te verbeteren. VenFeld stelt bedrijven en eigenaren van onroerend goed in staat om de energie-efficiëntieprestaties (BENG) te verbeteren door de CO2-emissies ter plaatse aanzienlijk te verminderen. 


Strategie van VenFeld 
Oprichter Xander Vendrig: “De VirtuHOT, beschikkend over het Solar Keymark Certificaat (TÜV), is niet de enige oplossing die VenFeld biedt aan bedrijven, installateurs, ingenieursbureaus en architecten waarmee VenFeld zaken doet”. De directeur vervolgt: “Ook koelsystemen (absorptie en adsorptie) kunnen - juist in combinatie met de overwarmte van VirtuHOT - een uitstekend alternatief voor de elektriciteit vretende airconditioning zijn.


Over VenFeld 
VenFeld is in 2019 opgericht door Xander Vendrig en Harry Wolkenfelt. Vanuit Arnhem biedt VenFeld oplossingen aan voor thermische warmte en -koeling en brandbeveiliging. VenFeld werkt samen met een geselecteerde groep installateurs en ondersteunt een uitgebreid netwerk van architecten, ingenieurs en consultants in de duurzaamheidsindustrie. Zie voor meer informatie www.venfeld.com


Over VirtuHOT 
VirtuHOT is een thermische zonnecollector die voldoet aan de behoefte aan hogere uitgangstemperaturen in sommige toepassingen, zoals zonnekoeling. De unieke ontwerp-architectuur en hoogwaardige vacuümtechnologie zorgen voor temperatuur outputs tot + 100°C. 

De innovatieve, zelf ballastende montage overwint de problemen die gepaard gaan met typische A-framemontage. VirtuHOT vermijdt zelfschaduw en maximaliseert het rendement van de beschikbare dakoppervlakte.

Geplaatst op 29-09-2021


Share on: