Peter Schollmann wordt nieuwe CEO bij camerabeveiliger Kooi

Peter Schollmann, voormalig algemeen directeur van beveiligingsbedrijf Securitas Nederland, wordt per 1 oktober CEO van Kooi, specialist in tijdelijke mobiele camerabeveiliging en broeidetectie. Pieter Kooi, oprichter van het Friese bedrijf Kooi, doet een stap terug.

Foto: Pieter Kooi (links) en Peter Schollmann (rechts)
 

Schollmann (56) was negen jaar lang algemeen directeur van Securitas, een van de grootste beveiligingsbedrijven van Nederland met zo’n 7.000 personeelsleden en een omzet van 360 miljoen euro. Schollmann wordt samen met de overige directieleden verantwoordelijk voor de groeistrategie van Kooi in Europa. Het bedrijf heeft de ambitie om Europees marktleider te worden in tijdelijke mobiele camerabeveiliging en broeidetectie.

 

Oprichter doet stap terug
“We zijn de afgelopen drie jaar meer dan 300 procent gegroeid en we gaan de komende jaren nóg harder groeien”, aldus oprichter Pieter Kooi. “Ik ben meer ondernemer dan CEO en wil voorkomen dat ik een remmende factor word voor de verdere groei van de onderneming, daarom doe ik nu een stap terug. Ik blijf nauw betrokken bij productinnovatie en het verkennen van nieuwe markten en daarnaast blijf ik ook aandeelhouder in het bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat we met Peter Schollmann aan boord Kooi naar een nog hoger en professioneler niveau zullen tillen.”

 

“Pieter Kooi heeft een prachtig bedrijf opgebouwd in een zeer sterk groeiende markt. Ik ben er trots op dat ik het bedrijf Kooi naar een volgende fase mag brengen”, aldus Peter Schollmann. “Het is een moedige stap. Pieter heeft het bedrijf groter gemaakt dan zichzelf.”

 

Europa veroveren
Investeerder Bencis staat achter het besluit van de oprichter. Partner Robert Falk: “Dankzij Pieters enorme inzet, energie en kennis van de markt heeft hij samen met zijn collega’s Kooi in recordtijd uitgebouwd van een lokale Friese onderneming tot een belangrijke speler die Europa aan het veroveren is. We zijn hem daarvoor erg dankbaar en zijn blij dat hij betrokken blijft bij het bedrijf.”

 

Inmiddels komt 70 procent van de omzet van Kooi uit het buitenland. Het bedrijf groeide van een omzet van € 7,5 miljoen in 2018 naar circa € 25 miljoen in 2021. De verdere expansie gaat de komende jaren komen uit autonome groei, partnerships en overnames.

 

Het Friese Kooi is specialist in tijdelijke mobiele camerabeveiliging en broeidetectie. Bij het bedrijf zijn 160 mensen in dienst. Kooi is actief in 22 Europese landen, waar circa 3.000 Kooi-camera’s dagelijks waken over bouwterreinen, wind- en zonneparken en afvalverwerkers. Met eigen systemen, waaronder de Unit For Observation (UFO) en Rising Early Detection (RED), in combinatie met eigen alarmcentrales in Nederland, Duitsland en Frankrijk bewaakt Kooi deze terreinen 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Geplaatst op 06-09-2021


Share on: