RiFD maakt zoeken mogelijk binnen websites adviseurs

RiFD introduceert een nieuwe tool, INFAS SectorSearch. Daarmee kunnen INFAS-gebruikers informatie zoeken op websites van financiële dienstverleners. RiFD heeft alle websites van advieskantoren in beeld; het gaat om 12.000 domeinnamen. Zoekresultaten worden gelijk gekoppeld aan de adviesbedrijven en hun kenmerken. Een handig instrument voor marktonderzoek, concurrentieanalyse, productontwikkeling en SEO-optimalisatie.

Handige uitbreiding 
RiFD beschikt over een schat aan informatie van alle financiële dienstverleners in Nederland en de verschillende deelmarkten binnen het intermediair, zoals de hypotheekmarkt, de volmachtmarkt en de overnamemarkt. Deze informatie zit allemaal in de online gemakkelijk toegankelijke database INFAS. 


Aan de INFAS-database is nu handige software gekoppeld, die zoeken mogelijk maakt binnen alle websites van advieskantoren. De circa 12.000 domeinnamen zijn goed voor meer dan 600.000 url’s. 


Ook aanbieders in beeld 
De zoekfunctie voor websites van financiële dienstverleners betreft niet alleen adviseurs en bemiddelaars. Zoeken is ook mogelijk binnen websites van aanbieders, zoals banken en verzekeraars. 

Meer dan Google 
De zoekfunctie is bijzonder handig voor bijvoorbeeld aanbieders, serviceproviders en adviseurs die willen weten óf en bij welke intermediairs of aanbieders bepaalde zoektermen voorkomen. INFAS SectorSearch beschikt over slimme filters. Zo kan elke zoekopdracht worden beperkt tot een bepaalde groep, bijvoorbeeld kantoren waarmee een samenwerking bestaat. 


Gebruikers kunnen bovendien een zoekactie beperken tot bijvoorbeeld de hypotheekmarkt of alleen pensioenadvieskantoren. Een andere filtermogelijkheid is zoeken binnen kantoren met meer dan 10 FTE, of alleen onder adviseurs in Amsterdam. 


Mogelijke zoektermen zijn bijvoorbeeld: groene hypotheek, cyberverzekering, serviceabonnement of pensioenadvies. Zoeken kan met meerdere zoektermen tegelijk. De afstand tussen twee zoektermen in een tekst op een site kan worden ingesteld, waarmee een gebruiker het aantal mis-hits kan beperken. 


Hulp bij SEO 
Met INFAS SectorSearch kunnen gebruikers zien hoe vaak een woord op een website wordt gebruikt. Een filter is mogelijk op sites van verzekeraars of op adviseurs met hetzelfde businessmodel. Dit kan bruikbare informatie opleveren voor websitebouwers in verband met SEO.


Zoekresultaten gekoppeld aan dienstverlener 
Na het ingeven van een zoekterm zien gebruikers bij welke financiële dienstverleners de zoekterm thuishoort en in welke context deze op een website staat. Resultaten worden in een tabel weergegeven. Zo is direct zichtbaar bij welk advieskantoor een zoekterm voorkomt, hoe groot dit kantoor is, welk businessmodel wordt gehanteerd en welke URL’s er zijn. 


De gebruiker kan daarna direct doorklikken naar INFAS, het informatiesysteem waarin nog meer informatie over het kantoor te vinden is. Resultaten kunnen naar een eigen omgeving worden geëxporteerd, in excel of in csv.

Geplaatst op 08-09-2021


Share on: