Samenwerking tussen AkzoNobel en RE-CAMP

AkzoNobel en RE-CAMP slaan de handen ineen met een strategische samenwerking op het gebied van schadeherstel aan caravans en campers.

De verkoop van campers en caravans in Nederland is al een paar jaar booming. Dat komt onder andere door toenemende vergrijzing en vrije tijd. Afgelopen jaar deed corona daar nog een flinke schep bovenop. In de camper- en caravanmarkt groeit de behoefte aan professionalisering en standaardisering. Daarom slaan AkzoNobel en RE-CAMP de handen ineen met een strategische samenwerking op het gebied van schadeherstel aan caravans en campers.
 

Zestig schadeherstelbedrijven vormen samen het netwerk van RE-CAMP. Zij werken exclusief met verf, kleuren en spuit- en reparatietechnieken van AkzoNobel: direct als totaalhersteller, of indirect doordat ze hun spuitwerk onderbrengen bij een totaalhersteller. Deze standaardisering levert kwaliteit en kostenbesparing op. Niet alleen voor caravan- en campereigenaars, maar ook voor opdrachtgevers zoals verzekeraars. 


Duurzaam en innovatief 
Met de aangesloten schadeherstel specialisten vormt RE-CAMP één loket voor alle schadereparaties aan caravans en campers. “Ons netwerk kent een landelijke dekking en maakt samenwerking mogelijk op verschillende gebieden, zoals levering van onderdelen, uitwisseling van kennis en uitbesteding van werk”, vertelt bestuursvoorzitter Cor van Eijk van RE-CAMP. “Naast verbinding tussen de schadeherstelbedrijven richten we ons op duurzaamheid. Ons hele netwerk is in 2021 gecertificeerd voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. En we zijn sterk gericht op innovatie, bijvoorbeeld met RE-CALC: ons systeem dat alle schadedossiers tot € 5.000 op een uniforme en kloppende manier digitaal toetst en certificeert voordat de schadehersteller ze indient bij de verzekeraar. Dat scheelt tijd en geld.” 


Vak apart 
Nederland telt inmiddels ruim 500.000 caravans en ruim 150.000 campers. De explosieve groei vraagt om een schadeherstelnetwerk dat topkwaliteit levert én de capaciteit aankan. “Daar komt bij dat de voertuigen steeds complexer worden: meer elektronica, luxe opties en personalisatie. Schadeherstel aan caravans of campers is een vak apart geworden”, stelt Sjoerd Hendriks, VR Premium Sales Manager Sikkens Nederland bij AkzoNobel. “Dat specialisme is precies de reden waarom RE-CAMP voor ons de juiste partij is om een samenwerking mee aan te gaan. Zij kiezen bewust voor professionele herstellers die zich volledig toeleggen op campers en caravans.”


Kostenbesparingen 
Samen met RE-CAMP ontwikkelt AkzoNobel efficiënte en kwalitatief hoogwaardige reparatiemethodes die ook voor opdrachtgevers kostenbesparingen met zich meebrengen. “Het scheelt bijvoorbeeld nogal of een hele zijwand moet worden overgespoten of dat er een deelreparatie kan worden uitgevoerd”, legt Sjoerd Hendriks van AkzoNobel uit. “Alle RE-CAMP-schadeherstellers werken met dezelfde reparatiemethoden en -producten. De ondergronden en verbindingstechnieken zijn anders dan bij autoschadeherstel. Wij hebben een lakassortiment samengesteld met duurzame producten die specifiek geschikt zijn voor caravans en campers. Data van nieuwe kleuren stellen we beschikbaar voor alle RE-CAMP-bedrijven, wat tot standaardisatie en efficiëntie leidt. Daarnaast organiseren we technische trainingen en voeren we kwaliteitsaudits uit. Met deze solide samenwerking kunnen we allebei groei realiseren.” 


Kennis bundelen en delen 
RE-CAMP is kritisch op kwaliteit en inkoopkracht. “Het partnerschap met AkzoNobel zorgt voor uniformiteit op het gebied van lakken en verwerking. Wij mogen exclusief gebruikmaken van hun deskundigheid op het gebied van herstel- en spuittechnieken, kleur en  de uitgebreide database met kleurrecepten. Die kennis bundelen en delen wij in ons netwerk”, licht Cor van Eijk van RE-CAMP toe. “De samenwerking met AkzoNobel maakt ons een interessante partner voor verzekeraars. Ik ben er bijzonder blij mee en trots op dat een professionele organisatie als AkzoNobel samen met ons optrekt in de fantastische markt van caravans en campers, waarin emotie zo’n belangrijke rol speelt!”

Geplaatst op 28-09-2021


Share on: