VACATURE DEKRA: Schade-Expert Jurist - Rotterdam

DEKRA is een vooraanstaande speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt met vestigingen in o.a. Alkmaar, Capelle aan den IJssel en Veenendaal. Wij zijn in omvang de tweede schade-expertise organisatie in Nederland met ruim 550 medewerkers en verschillende bedrijfsonderdelen. Onze enthousiaste en deskundige medewerkers ondersteunen onder meer verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstanties en ondernemingen bij het optimaal beheersen van de schadelast en het effici├źnt afhandelen van schades en claims.

Wat ga je doen
Stel: door een leidinglekkage ontstaat waterschade aan een kantoorpand. De pandeigenaar stelt de loodgieter, die daar onderhoud heeft verricht, aansprakelijk. Maar is er wel een causaal verband tussen deze werkzaamheden en de schade? En zo ja, in hoeverre heeft de loodgieter zijn aansprakelijkheid beperkt in zijn algemene voorwaarden? En zijn deze rechtsgeldig overeengekomen? Of een bestelbus rijdt tegen de terrasoverkapping van een restaurant. De benadeelde claimt een geheel nieuwe overkapping en omzetderving. Is de claim redelijk en kan de benadeelde de beweerdelijke bedrijfsschade voldoende onderbouwen?


Als schade-expert heb je een zelfstandige en verantwoordelijke positie waar je specifiek met schade bezig bent en tegelijkertijd met de verzekerde, de mens. Iedere dag is anders, iedere schade is anders en iedere verzekerde is anders. Je hebt veel contact met de verzekerde en ook met de opdrachtgevers, makelaars/tussenpersonen en andere betrokkenen.


Je werkterrein is heel Nederland en soms zelfs de hele wereld. Je bent veel onderweg met als basis je thuiswerkplek. Tijdens meetings op kantoor ontmoet je naaste collega’s en teamgenoten waarmee je ook dagelijks veel telefonisch contact hebt. Samenwerken, elkaar helpen en er voor elkaar zijn in drukte en bij moeilijke zaken zijn belangrijke succesfactoren voor jezelf en voor het team. Als schade-expert weet je één ding zeker; afwisseling genoeg!
 

Jij brengt mee

  • Afgeronde studie rechten (universiteit of hbo) met de nadruk op het civielrecht;
  • Je bent communicatief vaardig en hebt een goed inlevingsvermogen;
  • Commercieel denken is belangrijk;
  • Je kunt zelfstandig werken en beschikt over een ondernemersgeest;
  • Eerdere ervaring in de verzekeringsbranche is een pré;
  • Affiniteit met bouwkunde of techniek is een pré;
  • Gelet op het internationale karakter van de baan is naast uitstekende beheersing van het Nederlands, ook het mondeling en schriftelijk communiceren en rapporteren in het Engels geen probleem voor jou.


Wij bieden
Onze medewerkers zijn het gezicht van en de drijvende kracht achter DEKRA. We bieden een aantrekkelijk salaris met dito arbeidsvoorwaarden, zoals een premievrij pensioen, variabele winstdelingsregeling, leaseauto, 26 vakantiedagen en de mogelijkheid om aan collectieve verzekeringen deel te nemen. Als jij groeit, groeit DEKRA ook. Daarom bieden we een uitgebreid online opleidingspakket van GoodHabitz aan.


Maar wat we het allerbelangrijkste vinden is ruimte geven aan Ambitie, Autonomie en Afwisseling. Werken bij A-werkgever DEKRA betekent werken in een uitdagende functie, binnen een leuk team van zelfstandige experts en in een dynamische en internationale omgeving.

Werken bij DEKRA?
Spreekt deze functie je aan en wil je reageren? Dan kun je hier inloggen en je sollicitatie samen met je met cv insturen.

DEKRA zoekt graag zelf haar nieuwe collega’s, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst.

Geplaatst op 15-09-2021