VACATURE DEKRA: Schade-Expert Werktuigbouwkunde - Rotterdam

DEKRA is een vooraanstaande speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt met vestigingen in o.a. Alkmaar, Capelle aan den IJssel en Veenendaal. Wij zijn in omvang de tweede schade-expertise organisatie in Nederland met ruim 550 medewerkers en verschillende bedrijfsonderdelen. Onze enthousiaste en deskundige medewerkers ondersteunen onder meer verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstanties en ondernemingen bij het optimaal beheersen van de schadelast en het efficiƫnt afhandelen van schades en claims.

Wat ga je doen
Stel: na een brand in een machinefabriek kan een bedrijf weken niet vooruit, door het niet opstarten van een noodaggregaat komt een fabriek stil te liggen of een machine is defect geraakt door een fout van een onderhoudsmonteur. Als schade-expert onderzoek je de oorzaak en begroot de schade.


Dit is zomaar een greep uit het leven van een schade-expert. Een zelfstandige en verantwoordelijke positie waar je specifiek met technische (machine)schades bezig bent. Kennis van techniek is een belangrijk onderdeel, maar ook je aanpak, sociale vaardigheden en je enthousiasme. Je doet onderzoek en rapporteert de feiten aan verzekeraars, makelaars, advocaten of rechtbank. Geen dag is hetzelfde en iedere schade is anders.


Je werkterrein is heel Nederland en soms zelfs de hele wereld. Je bent veel onderweg met als basis je thuiswerkplek. Tijdens meetings op kantoor ontmoet je naaste collega’s en teamgenoten waarmee je ook dagelijks veel telefonisch contact hebt. Samenwerken, elkaar helpen en er voor elkaar zijn in drukte en bij moeilijke zaken zijn belangrijke succesfactoren voor jezelf en voor het team. Als schade-expert weet je één ding zeker; afwisseling genoeg!


Jij brengt mee

  • Hbo werk- en denkniveau (relevante opleiding is Werktuigbouwkunde);
  • Uiteraard ben je communicatief vaardig en heb je een goed inlevingsvermogen;
  • Commercieel denken is belangrijk;
  • Technische kennis in theorie en praktijk is een must;
  • Zelfstandig kunnen werken is natuurlijk vanzelfsprekend;
  • Gelet op het internationale karakter van de baan is naast uitstekende beheersing van het Nederlands, ook het mondeling en schriftelijk communiceren en rapporteren in het Engels geen probleem voor jou. Mocht je nog een opfriscursus nodig hebben? Dit regelen wij!


Wij bieden
Onze medewerkers zijn het gezicht van en de drijvende kracht achter DEKRA. We bieden een aantrekkelijk salaris met dito arbeidsvoorwaarden, zoals een premievrij pensioen, variabele winstdelingsregeling, leaseauto, 26 vakantiedagen en de mogelijkheid om aan collectieve verzekeringen deel te nemen. Als jij groeit, groeit DEKRA ook. Daarom bieden we een uitgebreid online opleidingspakket van GoodHabitz aan.


Maar wat we het allerbelangrijkste vinden is ruimte geven aan Ambitie, Autonomie en Afwisseling. Werken bij A-werkgever DEKRA betekent werken in een uitdagende functie, binnen een leuk team van zelfstandige experts en in een dynamische en internationale omgeving.


Werken bij DEKRA?
Spreekt deze functie je aan en wil je reageren? Dan kun je hier inloggen en je sollicitatie samen met je met cv insturen.

DEKRA zoekt graag zelf haar nieuwe collega’s, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst.
Geplaatst op 17-09-2021