VACATURE DEKRA: Traineeship Schade-Expert Elektrotechniek - Rotterdam

DEKRA is een vooraanstaande speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt met vestigingen in o.a. Alkmaar, Capelle aan den IJssel en Veenendaal. Wij zijn in omvang de tweede schade-expertise organisatie in Nederland met ruim 550 medewerkers en verschillende bedrijfsonderdelen. Onze enthousiaste en deskundige medewerkers ondersteunen onder meer verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstanties en ondernemingen bij het optimaal beheersen van de schadelast en het efficiënt afhandelen van schades en claims.

Wat ga je doen
Stel: er is brand uitgebroken in een woonwijk en het blijkt dat de oorzaak een elektrotechnische grondslag heeft, er treedt een lekkage op binnen een bedrijf met kortsluiting als gevolg of er treedt op een bedrijventerrein een energie “black-out” op, waardoor alle stroom uitvalt…


Wie onderzoekt de oorzaak en stelt hier de schade vast? Dat doe jij!


Ten minste, na de afronding van je Traineeship. Als beginnend schade-expert loop je eerst op de afdelingen Project (brand-, storm en waterschades) en Aansprakelijkheid & Technische Verzekeringen mee. Tijdens dit eerste half jaar leer je diverse facetten van het schade expertise vak. Je begeleider is Jacky Peeters. Onze meest ervaren expert op gebied van elektra en aansprakelijkheid. Hij neemt je mee in zijn wereld.


Iedere dag is anders, iedere schade is anders en iedere verzekerde is anders. Je hebt veel contact met de verzekerde in verband met de juridische en technische aspecten van het geval en ook met de opdrachtgevers, makelaars/tussenpersonen en andere betrokkenen.


Je werkterrein is heel Nederland en in enkele gevallen zelfs de hele wereld. Je bent bij Brand veel onderweg. Daarna bij Aansprakelijkheid minder. Reden? Complexe dossiers die studie vergen strategie bepaling, verdieping en schriftelijke vaardigheden van jou vragen. Dit doe je vanuit huis. Tijdens meetings op kantoor ontmoet je naaste collega’s en teamgenoten waarmee je ook dagelijks veel telefonisch contact hebt.


Als schade-expert weet je één ding zeker; afwisseling genoeg!
 

Jij brengt mee

  • Een afgeronde hbo opleiding (richting Elektrotechniek);
  • Uiteraard ben je communicatief vaardig, heb je een goed inlevingsvermogen en snap je wat empathie is; 
  • Je hebt kennis van processen en systemen, normen en richtlijnen;
  • Elektrotechnische kennis in theorie en praktijk is een must;
  • Aantoonbare affiniteit (en/of kennis) op gebied van verzekeringen en aansprakelijkheid;
  • Gelet op het internationale karakter van de baan is naast uitstekende beheersing van het Nederlands, ook het mondeling en schriftelijk communiceren en rapporteren in het Engels geen probleem voor jou.


Wij bieden
Onze medewerkers zijn het gezicht van en de drijvende kracht achter DEKRA. We bieden een aantrekkelijk salaris met dito arbeidsvoorwaarden, zoals een premievrij pensioen, variabele winstdelingsregeling, reiskostenvergoeding, 26 vakantiedagen en de mogelijkheid om aan collectieve verzekeringen deel te nemen. Als jij groeit, groeit DEKRA ook. Daarom bieden we een uitgebreid online opleidingspakket van GoodHabitz aan.


Maar wat we het allerbelangrijkste vinden is ruimte geven aan Ambitie, Autonomie en Afwisseling. Werken bij A-werkgever DEKRA betekent werken in een uitdagende functie, binnen een leuk team van zelfstandige experts en in een dynamische en internationale omgeving.


Werken bij DEKRA?
Spreekt deze functie je aan en wil je reageren? Dan kun je hier inloggen en je sollicitatie samen met je met cv insturen.

Geplaatst op 20-09-2021


Share on: