Wat als gijzelsoftware een mkb-bedrijf abrupt stillegt

The Hague Security Delta organiseert op 14 oktober het mkb digicafé: Cyberweerbaar vs. Cybercriminaliteit. Wat gebeurt er als gijzelsoftware een mkb-bedrijf abrupt stillegt.

mkb-bedrijf
Je komt maandagochtend vroeg op kantoor en merkt dat je niet meer kunt inloggen. Sterker nog, je collega’s kunnen dat ook niet meer. Een cybercrimineel heeft jouw bedrijfssysteem gegijzeld. Pas na betaling van losgeld wordt de blokkade ongedaan gemaakt. Het gevolg: je bedrijf ligt dagenlang stil en je stuurt iedereen naar huis totdat het opgelost is. Wat is de impact hiervan op een mbk-bedrijf? 
 

mkb digicafé organiseert op dinsdag 5 oktober van 16.00 tot 17.00 uur in samenwerking met EYE Security en HSD het online mkb Digicafé ‘Cyberweerbaar vs. Cybercriminaliteit’.


Job Kuijpers vertelt hoe je een bedrijf weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit, bijvoorbeeld hackers. Job heeft 15 jaar bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (AIVD) gewerkt en zet zich tegenwoordig als eigenaar van EYE Security in voor een veiliger mkb. 

In de tijd waarin het mkb steeds vaker slachtoffer wordt van gijzelsoftware, weten weinig ondernemers hoe ze zichzelf beter kunnen beveiligen. Job Kuijpers neemt je mee in zijn verhaal. Niet met dure, complexe oplossingen, maar met hands-on tips aan de hand van waargebeurde verhalen van ondernemers. Samen bespreken we de trends die we zien in het digitale landschap om digitaal voorbereid de toekomst van ondernemen in te gaan.

 

Programma

  • Introductiefilm ‘wat als jouw bedrijf slachtoffer wordt van gijzelsoftware’ 
  • In gesprek met Job Kuijpers 
  • Wat kan de Digiwerkplaats voor jou betekenen?

Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.

Geplaatst op 14-09-2021


Share on: