Nationale-Nederlanden en Mauritshuis verlengen samenwerking

Al vijf jaar is NN hoofdpartner van het Mauritshuis in Den Haag. Deze succesvolle samenwerking is voor de komende drie jaar verlengd. In 2022 bestaat het Mauritshuis precies 200 jaar als museum, dé gelegenheid om met creatieve concepten en innovaties verder te bouwen aan het aantrekken van een nieuwe en jongere doelgroep. NN ondersteunt volgend jaar ook verschillende Jubileum-projecten.

Foto: Dailah Nihot (links) en Martine Gosselink (rechts) 

Mauritshuis 200 jaar
In 2022 bestaat het Mauritshuis 200 jaar als museum. NN en het Mauritshuis vieren dit jubileum breeduit. In de zomer zijn er twee tentoonstellingen: Hallo Vermeer! voor families en de fotografie-tentoonstelling Flash/Back waarin de beste Nederlandse fotografen nieuw werk maken, geïnspireerd op de collectie van het Mauritshuis. Daarnaast bevindt zich buiten de muren van het museum de tentoonstelling Mauritshuis Murals/Muȃhtjes. Hiervoor komen wereldberoemde street artists naar Den Haag om nieuwe meesterwerken in verschillende wijken te maken, geïnspireerd op de Mauritshuis-collectie.

 

Een succesvol partnership
In 2020 werd het partnership tussen NN en het Mauritshuis bekroond met twee SpinAwards voor de app Rembrandt Reality, de belangrijkste prijs voor digitale campagnes en cases. Internationaal werd de app genomineerd voor de Webby Award. En in 2017 werd het partnership van NN en het Mauritshuis bekroond met de Bronzen SponsorRing.

 

Dailah Nihot, lid van de Management Board van NN Group: "Al vijf jaar zijn we trotse partner van het Mauritshuis en we kijken ernaar uit onze samenwerking de komende drie jaar voort te zetten. Speciale en innovatieve concepten, zoals de app Rembrandt Reality, het muzikale project Bekijk het Mauritshuis met je oren en de digitale geurrondleiding Vervlogen geuren in kleuren, sluiten goed aan bij ons doel om te helpen kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen en zo een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving."

 

Martine Gosselink, algemeen directeur van het Mauritshuis: "Bij zowel NN als het Mauritshuis draait het om mensen. Zonder publiek komen onze schilderijen immers niet tot leven. Alleen als we het verhaal achter die eeuwenoude kunst openbaar en relevant maken, gebeurt er iets. NN en het Mauritshuis begrijpen dat kunst verbindt. Want de behoeften, wensen en emoties van de mensen op onze schilderijen verschillen in wezen niet zo veel van die van ons nu. En als ze juist wel verschillen, is ook dat interessant. Door deze veranderingen te onderzoeken begrijpen we onze eigen tijd namelijk beter. De kernvraag 'wat doet er echt toe?' gaat voor NN en het Mauritshuis op. En we genieten samen van al het schoons dat is voortgebracht door ons land. Daarom is deze verlenging een bevestiging van onze waardevolle samenwerking."

Geplaatst op 27-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: