Rianne Baumann wint een van de Women to Watch Awards EMEA 2021

Rianne Baumann, Chief Broking Officer bij Raetsheren van Orden, is een van de 20 winnaars van de Women to Watch Awards EMEA 2021 van vakblad Business Insurance. Het programma van Business Insurance Women to Watch Awards huldigt vrouwen uit alle facetten van de commerciële verzekeringsbranche.

Sinds de start als een erkenningsprogramma in 2006, is het uitgegroeid tot een educatief programma gericht op de vooruitgang van vrouwen in commerciële verzekeringen, risicomanagement en aanverwante gebieden. In 2011 werd een professionele ontwikkelings- en netwerkconferentie toegevoegd aan het Business Insurance Women to Watch-erkenningsprogramma, om de voordelen van een grotere genderdiversiteit in leidinggevende functies te benadrukken. Een adviesraad van voormalige winnaressen, diversiteitsexperts en leiders uit de verzekeringsbranche begeleiden de ontwikkeling van de inhoud van de conferentie. Vanaf het begin heeft het programma winnaars erkend die over de hele wereld werken. In 2017 heeft de publicatie de prijzen uitgebreid met een apart programma speciaal voor vrouwelijke leidinggevenden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

 

Rianne voelt zich zeer vereerd. Haar reactie luidde: “Hoewel ik ongelooflijk vereerd ben door deze erkenning, voel ik me ook zeer bevoorrecht. Bevoorrecht op zoveel manieren. Eerst en vooral voor het ontvangen van een prijs die het werk erkent dat mij zoveel vreugde brengt: een dankbare baan als mentor van jonge mensen, het organiseren van fondsenwervende evenementen voor de Nederlandse verzekeringsmarkt om goede doelen te steunen en het nastreven van mijn academische interesses. Alles wat ik doe, doe ik met veel plezier en passie. Toch word ik er elke dag aan herinnerd dat niet iedereen hetzelfde geluk heeft.

 

Ten tweede ben ik me er terdege van bewust dat ik gezegend ben met een gemeenschap die altijd in me gelooft, me steunt en me aanmoedigt. Maar ik weet maar al te goed dat niet iedereen, zeker niet elke vrouw, even fortuinlijk is. Hoewel diversiteit en inclusie op de bestuursagenda van bijna elke organisatie staan, is er nog veel werk aan de winkel. De sollicitatietrainingen die ik met veel plezier voor Jinc heb gegeven, hebben me keer op keer laten zien hoe hardnekkig en wijdverbreid ongelijkheid eigenlijk is. En die ongelijkheid begint al voordat jongeren de arbeidsmarkt betreden. Maar ik geloof echt dat ieder van ons de mogelijkheid heeft om een positief verschil te maken in het leven van anderen en in de gemeenschappen waarin we leven.

 

Ten slotte heb ik het voorrecht om bij Raetsheren/Acrisure te werken. Raetsheren werd een Acrisure Partner in de zomer van 2019. Sindsdien heb ik het genoegen gehad om samen te werken met collega's in het hele netwerk van Acrisure's Agency Partners. Dit heeft niet alleen mijn professionele rol bij Raetsheren verrijkt, maar ook mijn persoonlijke wereldbeeld, omdat de dynamiek van een wereldwijde organisatie mij kennis heeft laten maken met verschillende culturen en manieren van leven.

 

Het netwerk van Acrisure strekt zich uit over meer dan 10.000 medewerkers, dus er is altijd wel iemand beschikbaar om mee in gesprek te gaan over een bepaald onderwerp. Persoonlijk ben ik erg geïnteresseerd in innovatie en digitalisering, vandaar mijn keuze voor een MBA in Business en IT aan Nyenrode. Ik ben van mening dat de verzekeringsbranche op een aantal gebieden achterloopt op andere branches. Een van de dingen die ik waardeer aan het werken voor Acrisure is de grote bereidheid om technologie te omarmen en voorop te lopen in de markt, terwijl we het belang van de menselijke factor in ons werk erkennen. Acrisure zet het beste van menselijke en kunstmatige intelligentie (AI) op schaal in om de distributie van financiële diensten opnieuw vorm te geven. Ik ben er trots op deel uit te maken van een marktleider die de nadruk legt op technologie, innovatie en oplossingen die de juiste resultaten opleveren voor zijn partners en klanten.

Ik wil graag afsluiten door nogmaals te zeggen hoe ongelooflijk vereerd ik ben om deze prijs te ontvangen. En aan al mijn vrienden en collega's in de branche die me zulke lieve en geweldige berichten hebben gestuurd, dank voor jullie vertrouwen en steun!”
 

Over de Awards
Business Insurance startte het programma in 2006 om vrouwelijke leiders te erkennen die uitmuntend werk verrichten op het gebied van risicobeheer en commerciële verzekeringen.

Lezers van Business Insurance nomineerden kandidaten voor Women to Watch. Een panel van redacteuren van Business Insurance selecteerde de genomineerden op basis van deze nominaties.

De awards worden uitgereikt tijdens virtuele evenementen op 10 november (EMEA) en 9 december.

Geplaatst op 18-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: