Rivez Assurantiën & Risicobeheer en Zuiderhuis Assurantiën samen verder

Rivez Assurantiën & Risicobeheer BV en Zuiderhuis Assurantiën BV bundelen vanaf 1 januari 2022 hun krachten. De nieuwe combinatie in het Söderberg & Partners netwerk is goed voor zo’n 20 miljoen euro omzet en telt na de samenvoeging 170 medewerkers.

Beide bedrijven zijn allround assurantie-adviesbedrijven voor particulieren en bedrijven en leveren daarnaast financiële diensten op het gebied van hypotheken en pensioen. Rivez heeft onder andere kantoren in Helmond, Venlo en Veghel. Zuiderhuis is actief in Weert, Deurne, Horn en Roermond. De twee bedrijven gelden als toonaangevend in hun eigen regio.  

Zuiderhuis is nu nog volledig onderdeel van Voergroep Zuid. Voergroep Zuid behoort tot de top 4 mengvoederbedrijven in Nederland en zal als aandeelhouder betrokken blijven. Zowel Rivez als Zuiderhuis beschikken over een eigen assuradeurenbedrijf, waarmee maatwerk- en standaard verzekeringen in eigen huis kunnen worden afgesloten. De assuradeurenbedrijven van Rivez en Zuiderhuis zijn recent aangesloten bij het Centraal Volmachtbedrijf. De samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de AFM.  


Solide strategie voor de toekomst 
Ronald van de Ven, algemeen directeur (CEO) van Voergroep Zuid: “Het versterken van de positie van ons verzekeringsbedrijf is in het belang van onze leden. Met het samengaan van Rivez en Zuiderhuis ontstaat een van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuid-Oost Nederland dat bovendien de potentie heeft om verder door te groeien. Met deze versterking leggen we als Voergroep Zuid een stevig fundament onder onze strategische plannen.  


Roel Driessen, algemeen directeur van Zuiderhuis: "Deze regionale samenwerking biedt volop perspectief voor klanten, medewerkers en aandeelhouders. Het is een lokale krachtenbundeling die talent en kwaliteit voor de regio vasthoudt en uitbreidt. Met Söderberg & Partners als betrokken en deskundige partner ontwikkelen we een solide strategie voor de toekomst."
De samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis is kenmerkend voor de schaalvergroting in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Steeds verder gaande digitalisering, datamanagement, het behalen van inkoopvoordelen bij verzekeraars en het aantrekken van ervaren en goed gekwalificeerde medewerkers spelen een doorslaggevende rol. 


Capaciteit om te groeien 
Rivez directeuren Gerard Groot en Wiljon Schepers zijn blij met de samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis. “Met de focus om te groeien in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg is dit een schot in de roos. Beide bedrijven vullen elkaar uitstekend aan. Rivez is van huis uit meer gespecialiseerd in bedrijven en vastgoed. Zuiderhuis is dat juist op het gebied van agrarische bedrijven en particulieren. Zowel op het gebied van management als verzekeringsspecialisten breiden we stevig uit. In deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt is dat ook een enorm pluspunt.” 


Unieke gebeurtenis voor Söderberg & Partners 
Voor Söderberg & Partners is de samensmelting van beide kantoren een unieke gebeurtenis laat Roland Goldman (CEO Söderberg & Partners) weten: "Dat we onze bestaande partner Rivez samen met Zuiderhuis tot een van de krachtigste assurantiebedrijven in de regio Zuid-Oost Nederland kunnen vormen is uniek. Beide organisaties zagen zelf de voordelen van de gecombineerde regiodekking en daar staan wij volledig achter. De ervaring, kracht en capaciteit die we hiermee behalen biedt mooie kansen en past binnen onze strategische doelstellingen."

Over Rivez 
Rivez is opgericht in 1997 en heeft landelijk een sterke positie in het verzekeren van woningcorporaties, VVE-complexen en commercieel vastgoed. In de afgelopen tien jaar versterkte Rivez zich door overnames van diverse assurantiebedrijven, telkens met behoud van de regionale identiteit. In 2019 ging Rivez een partnership aan met het Zweedse Söderberg & Partners waarmee beide bedrijven hun marktpositie konden verstevigen en hun groeistrategie konden versnellen. 


Over Zuiderhuis 
Zuiderhuis bestaat al meer dan 100 jaar en is op verzekeringsgebied en financieel advies een begrip in Zuid-Nederland. Geworteld in de regio, geldt Zuiderhuis als een innovatief bedrijf als het gaat om individuele klantbenadering en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Zuiderhuis is nu nog volledig onderdeel van Voergroep Zuid. Voergroep Zuid behoort tot de top 4 mengvoederbedrijven in Nederland en zal als aandeelhouder betrokken blijven. 


Over Söderberg & Partners 
Söderberg & Partners Nederland verbindt een netwerk van toonaangevende onafhankelijke adviseurs van verzekeringen, pensioenen, beleggingen en financiële producten. Söderberg & Partners is in 2004 opgericht en sinds de start in Zweden gegroeid tot marktleider in Scandinavië. De Söderberg groep is internationaal actief met 3000 medewerkers verspreid over 7 landen en heeft een omzet van bijna 500 miljoen euro.
Söderberg & Partners is een bedrijf dat door de oprichters wordt geleid door Per-Olof Söderberg (voorzitter en medeoprichter) en Gustaf Rentzhog (CEO en medeoprichter). Roland Goldman leidt Söderberg & Partners Nederland. Met een netwerk van hoogwaardige experts maakt Söderberg & Partners de efficiënte combinatie van geavanceerde technologie en gefundeerd advies voor iedereen toegankelijk en bereikbaar. 

Geplaatst op 05-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: