Tjahny Bercx nieuw lid Raad van Commissarissen Achmea

Vandaag tijdens de Algemene Vergadering (AV) van Achmea hebben de aandeelhouders ingestemd met de benoeming van Tjahny Bercx tot lid van de Raad van Commissarissen van Achmea. Zijn benoeming geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Tjahny Bercx vervult de vacature van Mijntje Lückerath, die in april is teruggetreden.

Na een carrière als marineofficier maakte Tjahny Bercx in 1997 de overstap naar het bedrijfsleven en de HR-discipline. Hij werkte achtereenvolgens als Vice President HR bij ING Barings en KLM. Hij trad in 2005 in dienst bij mobiliteitsbedrijf LeasePlan, waar hij momenteel Chief People & Performance Officer is. Tjahny Bercx heeft een master in psychologie, voltooide een MBA aan Keele University (VK) en schreef diverse HR-boeken. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van ProRail.

De Raad van Commissarissen van Achmea bestaat nu uit: Jan van den Berg (voorzitter), Wim de Weijer (vicevoorzitter), Tjahny Bercx, Miriam van Dongen, Petri Hofsté, Lex Kloosterman, Lineke Sneller en Roel Wijmenga.

Geplaatst op 12-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: