Juridische kosten dieselschandaal lopen op tot 1,2 miljard euro

Ruim zes jaar na het dieselschandaal waarbij Volkswagen wereldwijd in opspraak kwam, blijven de juridische kosten stijgen. Het dieselschandaal blijft hierdoor de duurste schadegebeurtenis ooit. Ruim zes jaar nadat het dieselschandaal aan het licht kwam, blijven de juridische kosten stijgen.

Chief Executive Jörg Asmussen van het Duitse Verbond van Verzekeraars: "De uitgaven van rechtsbijstandverzekeraars voor advocatenhonoraria, gerechtskosten en expert getuigenvergoedingen zijn gestegen tot 1,21 miljard euro. Het dieselschandaal blijft daarmee de duurste schadegebeurtenis in rechtsbijstandverzekeringen ooit."

Volgens de laatste overzichten van de verzekeringssector hadden tegen eind oktober ongeveer 380.000 klanten een claim ingediend op hun rechtsbijstandverzekering in geschillen met autofabrikanten over beweerde gemanipuleerde uitlaatemissies. Dat is meer dan 25.000 gevallen meer dan in mei.
 
"Het totale bedrag aan geschillen van alle door rechtsbijstandverzekeraars behandelde dieselzaken is opgelopen tot 9,8 miljard euro", aldus Asmussen. "Het gemiddelde bedrag dat per dieselzaak in geschil is, ligt nu rond de 26.000 euro."
 
Aan het begin van het dieselschandaal was dat nog 22.500 euro. "Hieruit blijkt dat voertuigen met een steeds hogere prijs en premiumfabrikanten in beeld zijn gekomen", aldus de GDV-directeur.
 
In totaal behandelen de rechtsbijstandverzekeraars meer dan vier miljoen zaken per jaar en betalen zij daarvoor ongeveer drie miljard euro.
Bron: GDV
Geplaatst op 26-11-2021


Share on: