Rapport Chubb over actuele SRCC-risico's

Chubb publiceert een rapport over de actuele risico’s van stakingen, rellen en ordeverstoringen (Strikes, Riots & Civil Commotion, afgekort SRCC). In het rapport, met de titel 'Confidence in Conflict: Insuring Your Business Against Civil Unrest', worden ontwikkelingen rondom SRCC-risico's geanalyseerd.

De juridische input voor het rapport werd geleverd door advocatenkantoor Kennedys en de statistische gegevens zijn afkomstig van IHS Markit, specialist op het gebied van informatie, analyses en oplossingen.


De afgelopen twee jaar verliepen wereldwijd turbulent: de coronapandemie en de economische impact daarvan op mensen en bedrijven, de dood van George Floyd die tot sociale onlusten in de Verenigde Staten en daarbuiten leidde en de toenemende maatschappelijke onrust in veel landen, zoals onlangs nog in Colombia en Zuid-Afrika.


Nu grote delen van de wereld geconfronteerd worden met politieke en sociale onrust, zien multinationals hun risicolandschap op dit gebied uitdagender worden. Traditioneel boden verzekeraars SRCC-dekking zonder extra kosten. Echter, omdat we als maatschappij steeds vaker met deze risico's te maken krijgen en ze ook steeds ernstiger worden, komt daar verandering in. 


SRCC-risico's worden niet meer standaard meeverzekerd en in plaats daarvan zijn er verzekeringsprogramma's op maat waarmee bedrijven en risk managers hun bedrijfsvoering en activa kunnen beschermen. 


Aan de hand van casestudy's schetst het rapport hoe SRCC-risico’s zich ontwikkelen en hoe bedrijven zich daartegen kunnen beschermen in deze complexe en uitdagende omstandigheden.

Het rapport is hier beschikbaar. 


Piers Gregory, Head of Terrorism & Political Violence Chubb Overseas General en medeauteur van het rapport: "We hebben allemaal gezien hoe gemakkelijk geïsoleerde protesten en demonstraties kunnen ontaarden in langdurige periodes van onrust. De oorzaken en gevolgen van zulke gebeurtenissen zijn legio en hebben duidelijk gemaakt hoe complex een verzekeringsdekking eigenlijk is. Verzekeringspolissen die schade door burgerprotesten en politieke onrust dekken, moeten meer dan ooit duidelijk en transparant zijn, zodat klanten de dekking en zekerheid krijgen die ze nodig hebben. Het is voor bedrijven van kritiek belang om te weten welke beperkingen en uitsluitingen van invloed zijn op de dekking van hun SRCC-schades. Daarnaast moet duidelijk zijn welke risicoblootstellingen tijdens sociale onrust gevolgen hebben voor hun contracten. Met dit rapport willen we onzekerheid verminderen, het risico op betwiste claims beperken en ervoor zorgen dat risk managers hun bedrijven en activa voldoende beschermen door middel van duidelijke en begrijpelijke SRCC-verzekeringsdekking."


Patrick Foss, partner bij Kennedys: "Door de recente sociale onlusten zijn de interpretatie en toepassing van de traditionele beschrijving van risico's van sociale onrust in verzekeringspolissen onder een vergrootglas komen te liggen. Duidelijke polissen zijn van het grootste belang en zowel verzekeraars als verzekeringnemers moeten zorgvuldig nagaan wat de polisvoorwaarden zijn en hoe deze op diverse scenario's zullen reageren. Dit rapport toont aan hoe dynamisch risico-omstandigheden zijn en hoe belangrijk het is voor organisaties om erop toe te zien dat de verzekeringen voor hun bedrijfsactiviteiten daarop blijven aansluiten."


Over Chubb
Chubb is de grootste beursgenoteerde Property & Casualty verzekeraar ter wereld. Met vestigingen in 54 landen biedt Chubb schade- en aansprakelijkheidsverzekeringen, persoonlijke ongevallenverzekeringen, aanvullende verzekeringen bij ziekte, herverzekeringen en levensverzekeringen aan een diverse groep zakelijke en particuliere klanten. Uitgebreide verzekeringsexpertise – en ervaring stellen Chubb in staat risico's op deskundige wijze te beoordelen, te accepteren en te managen. Chubb onderscheidt zich niet alleen door zijn brede aanbod van producten en diensten, maar ook door uitgebreide distributiemogelijkheden, uitzonderlijke financiële kracht en wereldwijde lokale aanwezigheid. Het moederbedrijf Chubb Limited is genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE: CB) en maakt onderdeel uit van de Standard & Poor’s 500-index. Chubb heeft onder andere hoofdkantoren in Zürich, New York, Londen en Parijs, en heeft wereldwijd ongeveer 31.000 medewerkers.

Geplaatst op 05-11-2021


Share on: