Slimmere afhandeling van claims in Axon met Posthuma's CMF

Keylane en Posthuma gaan een eco-partnership aan om de functionaliteit van Axon verder uit te breiden. Met de implementatie van Posthuma's Claims Management Filter (CMF®) is een slimmere afhandeling van claims in Axon mogelijk.

Schadebeheer filter
De Claims Management Filter (CMF) is een real-time softwaretool die voorspellende analyses en artificial intelligence (AI) toepast om alle verzekeringsclaims in Axon te benchmarken en te behandelen. Geavanceerde statistieken en rapporten bieden het management de middelen om de kwaliteit van het schadeproces te verbeteren.
 
Met meer dan 20 jaar ervaring is Posthuma een internationaal erkend softwarehuis met professionele actuariële kennis. Door het combineren van actuariële kennis en management know-how in software van hoog niveau biedt het een tool voor elke P&C verzekeringsmaatschappij, elk makelaarskantoor of expertisebureau die betere resultaten wil zien in hun core business.
 
Het schade afhandelingsproces kent een aantal kritische beslispunten die bepalend zijn voor kosten, snelheid en kwaliteit. CMF maakt deze beslissingen mogelijk door een unieke statistische real-time database die alle schade- en kostengegevens bevat welke voortdurend wordt bijgewerkt en 'leert'. CMF verlaagt het verliesratio en kan binnen een paar weken operationeel zijn.

Met CMF is elke beslissing traceerbaar, aangezien tot 70% van de schadegevallen automatisch verwerkt kan worden zonder menselijke tussenkomst (STP). Dit stelt schadebehandelaars in staat om alleen te werken aan claims die extra aandacht vereisen. Bijvoorbeeld claims die zijn ingediend, maar mogelijk in strijd zijn met de bedrijfsregels of die statistisch gezien verdacht lijken.
In termen van operationele kostenvermindering is aangetoond dat CMF de kostenefficiëntie met wel 50% verhoogt. Het systeem is met succes geïmplementeerd in meer dan tien landen in Europa en Azië.

Axon
Axon software, de end-to-end standaardoplossing voor verzekeringen, helpt Keylane om digitale mogelijkheden te verbeteren, de time-to-market te versnellen en snel aan te passen aan de markteisen. Met gegarandeerde servicekwaliteit en voorspelbare kosten. Om niche-oplossingen en aangepaste operationele benaderingen te ondersteunen, is het standaard Axon-platform gebouwd met een open pluggable architectuur, waardoor de houdbaarheid onbeperkt is en het de technologieën van morgen naadloos en moeiteloos kunnen integreren in de productie-ecosystemen van vandaag.
 
Over Keylane
Keylane is een toonaangevende SaaS-platformleverancier voor de verzekerings- en pensioensector. Keylane stelt de verzekerings- en pensioensector in staat om hun bedrijf te transformeren en hun doelstellingen te bereiken via innovatieve oplossingen die de manier waarop verzekeringssoftware werkt herdefiniëren. Meer dan 225 klanten in de Benelux, Nordics en DACH regio's runnen hun bedrijf op Keylane-platformen.
Geplaatst op 29-11-2021

< VorigeVolgende >


Share on: