Stijging commerciële verzekeringspremies zwakt wereldwijd langzaam af

In het derde kwartaal van 2021 stegen de premies van commerciële verzekeringen wereldwijd met 15%. Dat is dezelfde stijging als in het vorige kwartaal. Ondanks dat dit het zestiende achtereenvolgende kwartaal is waarbij een stijging plaatsvond, zwakt die stijging nu langzaam af. De piek in prijsstijging vond in het vierde kwartaal van 2020 plaats met 22%. Dit blijkt uit de Global Insurance Market Index van risicoadviseur Marsh.

De afzwakking van de prijsstijgingen wordt veroorzaakt door een langzamer stijgingspercentage van eigendomsverzekeringen en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen. Met een samengestelde prijsstijging van 27% (28% in Q2 2021) voert het Verenigd Koninkrijk samen met de Pacific regio met een samengestelde prijsstijging van 17% (23% in Q2 2021) de wereldwijde samengestelde premies aan. Het stijgingspercentage in Azië was 6%, in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied 2% en 10% in Continentaal Europa, een daling van 3% ten op zichte van Q2. De enige uitzondering waren de VS, waar de tarieven met 14% stegen (12% in Q2 2021), als gevolg van aanzienlijke stijgingen van de premies voor cyberverzekeringen en een stijging van de premies voor eigendommen- en ongevallen verzekeringen.
 
Premies cyberverzekeringen wijken af 
De premies van cyberverzekeringen blijven afwijken van de dalende trend. In de VS stegen de premies met 96% (56% in Q2 2021) en met 73% in het Verenigd Koninkrijk (35% in Q2 2021). Deze stijging wordt veroorzaakt door de frequentie en ernst van ransomware-claims.
 
Wereldwijd stegen de prijzen voor vastgoedverzekeringen gemiddeld met 9% (12% in Q2 2021). De premies voor ongevallenverzekeringen stegen gemiddeld 6%, gelijk aan de voorgaande twee kwartalen. De premies in financiële en professionele verzekeringen kenden met 32% opnieuw de grootste stijging; in het voorgaande kwartaal was die 34%.
 
Lucy Clarke, directeur, Marsh Special en Marsh Global Placement: "Terwijl het risico- en verzekeringslandschap uitdagend blijft over de hele wereld, verwachten we dat premies zullen blijven afzwakken in de meeste segmenten. De druk op premies van cyberverzekeringen zullen naar verwachting doorzetten."

U kunt hier de Global Insurance Market Index van risicoadviseur Marsh inzien. 
 

Over Marsh & McLennan Companies
Marsh is wereldwijd marktleider op het gebied van verzekeringsmakelaardij en risicobeheersing. Marsh helpt klanten succesvol te zijn door innovatieve industriespecifieke oplossingen te definiëren, te ontwerpen en te leveren die hen helpt effectief risico's te beheersen. Ongeveer 30.000 collega's van Marsh bieden hun dienstverlening aan klanten in meer dan 130 landen. Marsh is een volledige dochteronderneming van Marsh & McLennan Companies (NYSE: MMC), een wereldwijde professionele dienstverlener die zijn klanten voorziet van adviezen en oplossingen op het gebied van risico, strategie en mensen. Met wereldwijd 60.000 collega’s en een jaaromzet van ruim USD 13 miljard, vallen onder Marsh & McLennan Companies tevens marktleiders Guy Carpenter, tussenpersoon in risico- en herverzekeringsdiensten, Mercer, adviseur in talent, gezondheid, pensioenen en investeringen en Oliver Wyman, managementadviseur.

Geplaatst op 01-11-2021

< VorigeVolgende >


Share on: