Swiss Re wil ecosysteem van autonoom rijden vooruit helpen

Swiss Re en Chinese techgigant Baidu zijn een partnership aangegaan om het ecosysteem van autonoom rijden vooruit te helpen met risico-expertise en verzekeringsinnovatie

Het partnerschap tussen Swiss Re en Baidu heeft tot doel de autonoom rijden-industrie verder te ontwikkelen en een nieuw industrieparadigma te creëren. Het stelt herverzekeraars, zoals Swiss Re, in staat om verzekeringsproducten voor autonoom rijden op maat te maken om tegemoet te komen aan de behoeften van technologiebedrijven. Dit partnerschap zal het onderzoek naar risicobeheer en de verzekeringsbescherming voor autonome voertuigen bevorderen, wat een belangrijke stap voorwaarts betekent in de opbouw van een uitgebreid ecosysteem van mobiliteitsdiensten.
 
Russell Higginbotham, CEO Reinsurance Asia & Regional President Asia: "Ons partnerschap met Baidu is een mijlpaal in de inspanningen van Swiss Re om toegang te krijgen tot nieuwe risicopools en de beschermingskloof te dichten met behulp van de expertise en innovatiecapaciteiten van Swiss Re op het gebied van risicobeheer. Door respectievelijk onze risicokennis en inzichten te combineren, hopen we gezamenlijk innovatieve producten en oplossingen te verkennen en te ontwikkelen, de transformatie van de waardeketen van autonoom rijden te katalyseren en het mobiliteitsecosysteem verder te bevorderen."
 
De eerste focus van dit partnerschap was de lancering van een autonome valet parking-verzekering, de allereerste verzekeringsoplossing in de sector voor Apollo Valet Parking (AVP) - een geautomatiseerd valet parking-product ontworpen door Baidu Apollo. De toekomstige samenwerking tussen Swiss Re en Baidu zal betrekking hebben op onderzoek naar risicobeheer en verzekeringsinnovatie voor autonoom rijdende computerplatforms, intelligente cockpits, robotaxi's (taxi's zonder bestuurder) en andere producten voor geautomatiseerd rijden.
 
Autonoom rijden stelt de verzekeringssector voor nieuwe uitdagingen, waaronder snelle technologische upgrades, meer diversiteit aan risico's en een beperkte beschikbaarheid van gegevens. Dit partnerschap zal verzekeringsoplossingen ontwikkelen die de volledige waardeketen van autonoom rijden bestrijken, waaronder de selectie van risicofactoren, prijsstelling van producten, normen voor claims en verzekeringstechnische gegevens. De oplossingen zullen op maat worden gemaakt op basis van de geavanceerde technologie van Baidu en de gegevensinzichten die Swiss Re en Baidu hebben ingebracht.
 
Andrea Keller, Head of Automotive & Mobility Solutions bij Swiss Re: "Samen met onze partner Baidu analyseren we hoe geautomatiseerde auto's hun omgeving waarnemen en hoe ze die informatie verwerken en erop reageren. Ons doel is te begrijpen hoe dergelijke voertuigen zich anders gedragen dan door mensen bestuurde voertuigen en deze verschillen te kwantificeren. Uiteindelijk willen we autoverzekeringsproducten naar het volgende innovatieniveau brengen."
 
Als toonaangevende wereldwijde herverzekeraar heeft Swiss Re een lange geschiedenis in het doen van toekomstgerichte investeringen in risico-expertise van automobiel rijden. Swiss Re heeft nauw samengewerkt met wereldwijd toonaangevende technologiebedrijven, OEM’s (onderdelen voor specifieke merken) en testcentra om een dieper inzicht te krijgen in het gedrag en de prestaties van voertuigen en om op maat gemaakte verzekeringsproducten en -oplossingen te ontwikkelen. Swiss Re streeft ernaar uitgebreide ondersteuning en diensten te bieden aan het mobiliteitsecosysteem - van productontwerp, prijsstelling en acceptatie tot portefeuillebeheer.
Geplaatst op 19-11-2021

< VorigeVolgende >


Share on: