Veranderingen in managementteam Van Ameyde Waarderingen

Met ingang van 1 januari 2022 vindt binnen het managementteam van Van Ameyde Waarderingen B.V. een accentverlegging plaats. Algemeen Directeur Jeroen van Lenthe gaat zich, na een succesvolle periode van 7 jaren, weer volledig focussen op de inhoud (rentmeesterwerkzaamheden en taxaties). De rol van Algemeen Directeur wordt vanaf deze datum overgenomen door Pierre van der Spek. Bovendien wordt het mt verkleind.

Het driekoppige mt is nu 7 jaar actief bij het nieuw gevormde VAW. Het begon allemaal met het idee van een 'allround taxatiebureau' dat klanten via het 'one-stop-shopping-model' breed van dienst kan zijn.


Van Ameyde stelt nu dat de doelen allemaal gehaald zijn. Het begon met een redelijke omzet, maar met een vergrijsd personeelsbestand en een analoog werkproces. Inmiddels staan ze op bijna een dubbele omzet, hebben een meer gebalanceerd personeelsbestand, werken volledig met digitale werkprocessen en zijn gezond winstgevend. Bovendien is men in staat gebleken om de klanten zeer breed van dienst te zijn.


Nu is het, om meerdere redenen, tijd voor verandering. Het bedrijf is in een andere fase aanbeland. Nu het bedrijf stabieler is, is een moment gekomen om het mt kleiner te maken. Mt-lid Harry van Beest gaat zich meer op de inhoud richten én natuurlijk het opleiden van ‘zijn jonge honden’ in het BOG.


"We willen Harry hierbij dus heel hartelijk bedanken voor zijn inzet, de steun binnen het mt, de open samenwerking, de gebrachte energie en inzichten van de afgelopen jaren. We vertrouwen erop nog lang met hem samen te werken binnen de prachtige taxatieopdrachten die zo’n beetje dagelijks voorbij komen."


De huidige algemeen directeur, Jeroen van Lenthe, heeft het bedrijf de afgelopen 7 jaar met veel energie en overgave geleid. De fase van het uitdenken van de houtskoolschets en het uitvoeren daarvan, het zorgen dat die schets werkelijkheid wordt, paste goed bij hem. Maar ook in die fase bleef het balanceren tussen het uitoefenen van het vak en het leiden van het bedrijf. Hij heeft zelf aangegeven dat de komende fase, het verder uitbouwen van het bedrijf, minder goed bij hem past. Het is volgens hem tijd dat iemand anders weer een nieuwe schets maakt voor de verdere uitbouw naar de toekomst. Daarom heeft hij besloten een stap opzij te doen. Voor hem betekent een stap opzij, een stap richting ‘de inhoud’.


Zijn opvolger is gevonden in de persoon van Pierre van der Spek. Een opvolger uit eigen gelederen. Een breed georiënteerde young professional die de klanten, werkzaamheden en mensen bij Van Ameyde goed kent. Ook iemand die de cultuur van ‘meewerkende voorman/vrouw’, voort kan zetten. Management waarbij je ook de inhoud kent achter de spreadsheet. Hij gaat zich samen met Ivo Bodewes in de komende jaren richten op verdere uitbreiding en professionalisering van Van Ameyde Waarderingen.


Van Ameyde Waarderingen heeft er alle vertrouwen in dat het nieuwe tweekoppige mt de rust en stabiliteit in de organisatie behoudt, maar ook nieuwe energie en elan gaat brengen. Van Ameyde dankt Jeroen voor zijn inzet en visie over de afgelopen jaren en kijken ernaar uit om nog lang samen te werken binnen de mooie opdrachtenportefeuille van Van Ameyde Waarderingen. 

Geplaatst op 19-11-2021

< VorigeVolgende >


Share on: