KNVB en ARAG presenteren documentaire Shona Shukrula: De Wetten van Shona

Wat komt erbij kijken om als vrouw een plekje te veroveren in het scheidsrechterskorps op het hoogste niveau van het Nederlandse profvoetbal? De documentaire De Wetten van Shona belicht een jaar uit het leven van Shona Shukrula (30) op weg naar haar ultieme doel: de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaald voetbal worden.

“Ik wil naar de Eredivisie”. Die woorden sprak Shona Shukrula uit toen ze op haar achttiende begon met fluiten in de onderste klassen van het amateurvoetbal. Na jaren van hard werken fluit Shona in de top van het amateurvoetbal en is ze als scheidsrechter in het Talententraject Betaald Voetbal al regelmatig te zien als vierde official in de Keuken Kampioen Divisie. De volgende stap: als scheidsrechter actief zijn in die competitie.

Veld en rechtszaal
Niet alleen binnen de lijnen van het voetbalveld zet Shona zich in voor fairplay, ook als officier van justitie bij het Openbaar Ministerie strijdt ze voor rechtvaardigheid. Gilliano Nijman en Michiel Baas schetsen in De Wetten van Shona een portret van een ambitieuze jonge vrouw die honderd procent geeft in de rechtszaal en daarbuiten, om in de voetsporen te treden van scheidsrechters als Bibiana Steinhaus (Duitsland) of Stéphanie Frappart (Frankrijk) die als vrouw het hoogste profniveau al haalden.

Nieuw hoogtepunt in tien jaar partnerschap
De documentaire is een nieuw hoogtepunt in de samenwerking tussen de juridische probleemoplosser ARAG en de KNVB, zegt Marc van Erven CEO van ARAG. “We zijn trots dat we betrokken zijn bij deze documentaire over een ambitieuze topscheidsrechter die hard op weg is om de top te bereiken. Shona is een uithangbord voor fairplay, zowel op het veld als maatschappelijk en iemand die rechtvaardigheid, net als onze juristen, hoog in het vaandel heeft staan.”

Kijken!
De documentaire is in zijn geheel te bekijken op www.dewettenvanshona.nl.

Over de KNVB
Wekelijks spelen 1,2 miljoen leden ruim 30.000 wedstrijden bij duizenden clubs. 400 duizend vrijwilligers zijn actief langs de velden en in stadions. En met miljoenen supporters en liefhebbers kun je het voetbal gerust de grootste sport en het grootste sociale netwerk van Nederland noemen. De sport waar bijna 500 KNVB-medewerkers zich dagelijks voor inzetten. We proberen het voetbal aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig te maken en te houden. Dat doen en kunnen we niet alleen. We werken samen met betaald voetbalclubs, amateurverenigingen, de overheid en maatschappelijke en commerciële partners. Met als doel een optimaal voetbalklimaat voor de voetballer en de voetbalfan. Voor de toekomst van het voetbal.

Over ARAG
ARAG is een onafhankelijke juridische probleemoplosser. ARAG maakt het recht toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. De ambitie van ARAG is om de beste juridische probleemoplosser van Nederland te zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten. ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf dat met ruim 4300 medewerkers actief is in 19 landen inclusief Australië, de Verenigde Staten en Canada. Met bijna 800 professionals in Nederland werken wij vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leusden en Roermond. www.arag.nl.
Geplaatst op 28-01-2022

< VorigeVolgende >


Share on: