Stichting Contactgroep Automatisering bestaat vijf jaar

De stichting Contactgroep Automatisering, CGA, bestaat vandaag 19 januari 2022 vijf jaar. Bij de stichting zijn inmiddels 31 softwarebedrijven aangesloten die zich vooral richten op het ondersteunen van aanbieders en adviseurs bij het inrichten van informatie, advies, bemiddeling en beheertraject van financiƫle diensten.

De CGA richt zich op twee prioriteiten, te weten:
  • Het fungeren als platform voor stakeholders die snel en effectief willen communiceren met de leveranciers van deze software;
  • Het stimuleren en ondersteunen van de bewustwording binnen het intermediair van het belang en de mogelijkheden om te komen tot een grotere digitale veiligheid op de werkplek.

Michael Mackaaij, voorzitter van de CGA: “Waar in het recente verleden softwarebedrijven sterk individualistisch werkten en alles van ‘kop tot staart’ zelf ontwikkelden, zie je tegenwoordig dat vrijwel alle bedrijven componenten van derden betrekken; een deel van de software ontwikkel je zelf en andere onderdelen betrek je van andere bedrijven. 

Die marktverandering vraagt allereerst om vertrouwen in elkaar. Daarvoor helpt het als je elkaar kent. Een van de belangrijke functies van CGA is dat de mensen van de verschillende softwareondernemingen elkaar regelmatig ontmoeten. Gebruik maken van elkaars componenten legt een zware claim op de noodzaak van standaardisatie van processen. Het gebruik van standaarden, zoals bijvoorbeeld door SIVI en HDN beheerd worden, is daarbij een belangrijk gedeeld uitgangspunt. Tenslotte is het efficiënt om non-concurrentiele onderwerpen gezamenlijk op te pakken, zoals het volgen van wetgeving en digitale bedreigingen”.
 
Jeroen Oversteegen, secretaris van de CGA: “Wat wij vanuit CGA belangrijk vinden is dat het intermediair aansluiting blijft houden bij de ontwikkelingen, zoals die aan de zijde van aanbieders plaatsvinden. Op dit moment is er evident sprake van twee snelheden in ontwikkeling. Het is voor het goed functioneren van de sector essentieel dat de afstand in kennis en gebruik van software tussen deze twee partners in de keten niet te groot wordt. Wij denken als CGA, in samenwerking met de beroepsorganisaties en de vakpers, daaraan een bijdrage te kunnen leveren”.
Geplaatst op 19-01-2022

< VorigeVolgende >


Share on: