-INGEVULD- VACATURE RIJKSWATERSTAAT: Schadebehandelaar

Dagelijks maken vele mensen gebruik van de wegen en vaarwegen waar wij bij Rijkswaterstaat de beheerder van zijn. Als schadebehandelaar zet jij je juridische expertise in om vorderingen en claims rondom de infrastructuur op een accurate en heldere wijze af te handelen. Ben jij een aanpakker die het leuk vindt om in een hoog tempo veel dossiers te verwerken? Krijg jij energie van het samenwerken met collega’s om zaken tot in detail uit te pluizen? Lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Samen met ongeveer dertig collega’s ben je werkzaam op de afdeling BJV Schade. Hier worden de kosten voor herstel van schade verhaald die door toedoen van bestuurders van motorvoertuigen of vaartuigen aan de infrastructuur van Rijkwaterstaat zijn aangebracht.

Daarnaast behandelt de afdeling claims, waarbij de burger schade heeft geleden aan zijn motorvoertuig of –vaartuig, door handelen of juist nalaten van Rijkswaterstaat. De basis voor de afhandeling van deze zaken is het aansprakelijkheidsrecht.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het voeren van correspondentie met derden zoals burgers en verzekeraars op het gebied van vorderingen danwel eenvoudige claims. De dossiers worden volledig afgehandeld in een module van SAP, een goede kennis van dit systeem is daarom van belang.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Binnen de afdeling streven we ernaar om ons werk elke dag beter te doen. Je krijgt energie van een goede samenwerking met je collega’s. Naast het afwikkelen van dossiers, kun je gevraagd worden om op afdelingsbrede taken een actieve rol te spelen. We moedigen je aan om mogelijkheden te signaleren en concrete voorstellen te doen voor kwaliteitsverbetering binnen de afdeling.

Wat wij aan jou waarderen
Om het standpunt van Rijkswaterstaat helder en correct te verwoorden, ben je zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig. Op onze afdeling is het werktempo hoog; we verwerken veel dossiers. Jij bent op je best als het gaat om onder druk presteren, wat erin resulteert dat je jouw dossiers altijd op een correcte wijze af kunt wikkelen. Ten slotte ben je in staat om verbanden te leggen tussen gegevens en informatie en maak je realistische planningen en inschattingen wat betreft je eigen zaken.

Meer weten?
Wil je eerst meer weten over de functie voordat je solliciteert? Bel dan even met onze collega Ismail Özermiş via 06-21919590. Hij staat je graag te woord!

Mocht je willen solliciteren, doe dat dan snel, zodat we direct met je in gesprek kunnen. Mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden, dan kunnen we de vacature eerder sluiten.

FUNCTIE EISEN

Werk- en denkniveau

 • MBO - niveau

Kennis en ervaring
 • je hebt een mbo 4 diploma in een relevante richting, zoals bijvoorbeeld Juridisch Medewerker of Bank- en verzekeringswezen;
 • je hebt minimaal twee jaar ervaring op het betreffende werkgebied (aansprakelijkheidsrecht) en affiniteit met schadebehandeling;
 • je hebt ervaring met geautomatiseerde systemen, met name SAP;
 • je hebt kennis van bedrijfsmatige, bestuurlijke en juridische processen.
Voor deze functie geldt het profiel voor de functiegroep Medewerker Advisering (functiefamilie Advisering) uit het Functiegebouw Rijk. 

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden van de vrije plek
 • Salarisniveau - 8
 • Minimum salaris - 2675
 • Maximum salaris - 3617
Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. 
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week - 36
 • Maximaal aantal uren per week - 36

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Standplaats: Utrecht 

ORGANISATIE EN AFDELING

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Corporate Dienst (CD)
De Corporate Dienst is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit de eenheid Klant & Services en de drie directies Communicatie, Personeel en Recht, Facilitair en Financiën en Bedrijfsvoering & Inkoop. Wij zorgen voor ondersteuning bij de uitvoering van primaire werkprocessen van het Bestuur, de Bestuursstaf en de andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Dit doen wij door het leveren van bedrijfsvoering diensten tegen zo laag mogelijke kosten op het gebied van HRM, Communicatie, Facilitaire en Financiële dienstverlening en Bestuurlijke Juridische zaken en Vastgoed. Daarnaast zijn we actief buiten Rijkswaterstaat: ook andere rijksoverheden en partijen als gemeenten en waterschappen nemen producten en diensten bij ons af. In totaal werken er ongeveer 1000 mensen binnen de CD, verspreid over bovengenoemde gebieden.

BJV Schade
Vanuit de afdeling BJV Schade worden vorderingen en claims afgewikkeld. Bij vorderingen gaat het om zaken waarin Rijkswaterstaat door toedoen van bestuurders van voer- en vaartuigen schade aan de infrastructuur heeft geleden. Deze schade verhalen wij bij de (verzekeraar van) de veroorzaker. Claims noemen we de zaken waarbij de burger schade heeft geleden aan voer- of vaartuig door toedoen van Rijkswaterstaat.

DIVERSITEIT

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

COVID opmerking - niet vitale functie
Rijkswaterstaat werkt conform de adviezen van het RIVM rondom COVID-19 en heeft een aangepaste selectieprocedure.

Sollicitatie informatie
 • je standplaats is Utrecht, maar volgens de richtlijnen van het RIVM adviseren wij iedereen op dit moment: werk thuis als het kan en alleen op locatie wanneer het nodig is;
 • solliciteer zo spoedig mogelijk, dan kunnen we snel met elkaar in gesprek. Als we de juiste kandidaat hebben gevonden, kunnen we de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.
Solliciteer direct!

Meer info over vacature:                                                        Meer info over sollicitatieprocedure:
Inge Rijken, Afdelingshoofd BJV Schade, 06-15392390          Florijn Spoelstra, adviseur Werving en Selectie, 06051315695
 
​Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen. 
  
Geplaatst op 03-01-2022