Aegon benoemt Deborah Waters tot Chief Technology Officer

Aegon heeft vandaag bekendgemaakt dat Deborah Waters (54, Amerikaanse) met ingang van 7 februari 2022 wordt benoemd tot Chief Technology Officer (CTO) en lid van de Raad van Bestuur van Aegon N.V..

Deborah Waters is afkomstig van Citigroup Inc., waar zij verschillende leidinggevende functies bekleedde op het gebied van technologie. Meest recentelijk was ze Global Head of Private Bank Operations and Technology bij Citi. Daarnaast was Deborah Head of Inclusion and Diversity voor Citi's Institutional Client Group Operations and Technology.
 
"Wij zijn zeer verheugd dat Deborah tot ons Management Board toetreedt als Chief Technology Officer", aldus Lard Friese, CEO van Aegon. "Haar brede ervaring op het gebied van operations en technologie, en haar collaboratieve leiderschapsstijl zullen ons goed van pas komen bij de transformatie van onze business."
 
Deborah Waters werkt al meer dan 25 jaar bij Citi. Voorafgaand aan haar huidige functie gaf ze leiding aan Client Centric en Equities Technology, ter ondersteuning van de bedrijfsonderdelen Equities, Research, Commercial Bank, Citi Velocity en Markets Sales. Tijdens haar ambtstermijn was ze ook Chief Operating Officer voor de Markets Technology-organisatie. Voordat ze naar Markets Technology overstapte, gaf Deborah Waters leiding aan Markets en Operational Risk Technology voor de organisatie waar ze begon als ontwikkelaar van Risk-oplossingen.
 
Voordat ze bij Citi kwam, werkte ze vijf jaar in de lucht- en ruimtevaartindustrie voor GE en Lockheed Martin. Deborah Waters behaalde een Bachelor of Science in Computer Science aan de Penn State University, en een MBA aan de Temple University.
 
De benoeming tot lid van de Management Board is afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouder.
 
De vorige Chief Technology Officer van Aegon, Mark Bloom, is per 1 juni 2021 afgetreden.

Geplaatst op 03-02-2022

Volgende >


Share on: