De Ecclesia Group heeft Business Capital Insurance (BCi) overgenomen

Medio januari 2022 heeft de Ecclesia Group, een internationale verzekeringsmakelaar, zijn positie in de Nederlandse verzekeringsmarkt verder verstevigd door verzekeringsmakelaar Business Capital Insurance (BCi) te Moerdijk over te nemen. Tot Ecclesia Nederland behoort ook Veerhaven Assuradeuren, Sibbing Adviesgroep, Finance & Insurance en Xolv.

De overname past in de strategie van Ecclesia om in de gekozen marktsegmenten zijn klanten op alle gebieden, van riskmanagement en employee benefits tot schadebehandeling, van het best mogelijke advies te voorzien. BCi is een niche speler gespecialiseerd in advisering van bedrijfsmatige risico’s en advisering en bemiddeling van verzekeringen voor de sector transport en logistiek en de maritieme sector. Het bedrijf is sterk aanwezig in de binnenvaartsector, maar adviseert ook in andere segmenten. 

Frank van der Laan, statutair directeur bij BCI: “We zijn verheugd en trots om ons bij een grote en sterke partner als Ecclesia aan te sluiten en hebben er het volste vertrouwen in dat deze overname het bedrijf succesvol verderbrengt. De keuze voor Ecclesia is gemaakt, omdat het bedrijf waardering heeft voor de specialismes die ons al twintig jaar sterk maken”. 
 
Logische stap
Willeke van de Weerd-Schreuder, Directeur Marine van Ecclesia, ziet de overname als ‘een logische stap voorwaarts’: “Ecclesia heeft het doel om binnen Nederland een van de grotere spelers te worden op het gebied van financieel advies en risicomanagement voor de zakelijke markt en de publieke sector. In de gekozen sectoren, waaronder de maritieme sector, wil zij de beste zijn. De overname leidt tot een verdere versterking van onze positie in het maritieme segment, waardoor wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Ook past de overname in de doelstelling om binnen de Benelux een leidende positie te verwerven in de markt van maritieme en logistieke verzekeringen.“
 
Over Ecclesia
De Ecclesia Group is opgericht in 1909 en heeft een hoofdkantoor in Detmold, Duitsland. De internationale verzekeringsmakelaar heeft vestigingen in zeven Europese landen en meer dan 2.300 medewerkers in dienst. In de zelfgekozen gekozen doelgroepen wil Ecclesia een grote marktpositie verkrijgen. Nederland is voor Ecclesia een belangrijke markt. Ecclesia behoort tot de top 5 van zakelijk financieel adviseurs in Nederland. 

Door deze overname zijn er binnen Ecclesia Nederland circa 375 medewerkers werkzaam.
 
Over BCi
BCi is ruim twintig jaar geleden opgericht en gevestigd in Moerdijk. De organisatie telt acht medewerkers en is gespecialiseerd in het adviseren en bemiddelen in bedrijfsverzekeringen, met een specialisatie op het gebied van transport, logistiek en maritieme verzekeringen. Als nichespeler heeft BCi een opvallend sterke marktpositie in de binnenvaartsector weten te realiseren.
Geplaatst op 02-02-2022

< VorigeVolgende >


Share on: