Hans Coffeng volgt Leander op als CEO van Bovemij

Hans Coffeng is per 14 februari 2022 door de Raad van Commissarissen benoemd tot CEO van Bovemij NV. Hij volgt René Leander op die op 1 oktober 2021 terugtrad. Coffeng nam afgelopen jaar na acht jaar afscheid als CEO van schademanagementbedrijf CED Groep.

De aanstelling van Hans Coffeng is onder voorbehoud van een positieve toetsing bij de AFM als beleidsbepaler van Bovemij Financieringsmaatschappij. De Ondernemingsraad heeft inmiddels een positief advies over de aanstelling van Coffeng gegeven.
 

De voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bovemij, Arjen Doorland, over de benoeming: “Hans is een zeer ervaren CEO en een dienstverlener pur sang. Hij brengt ervaring mee uit de uitzend- en verzekeringssector, waarin hij ook te maken had met de wereld van mobiliteit. En hij was betrokken bij diverse transitietrajecten en weet wat het vraagt om een bedrijf digitaler te maken, zonder daarbij de menskant – die we bij Bovemij hoog in het vaandel hebben staan – uit het oog te verliezen. Hans vult de huidige Raad van Bestuur goed aan en wij verwachten dat hij een waardevolle bijdrage zal leveren aan het realiseren van de strategie van Bovemij, met een goed oog voor de belangen van alle Bovemij-stakeholders, klanten, aandeelhouders en medewerkers.”
 

Hans Coffeng: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Bovemij. Het is een mooi en goed bedrijf met potentieel om zich verder te ontwikkelen en zijn positie te versterken. Met een vrij nieuw bestuur, nieuwe uitgangspunten en een nieuwe strategie is het voor mij een mooi moment om te starten en er samen met alle medewerkers van Bovemij voor te gaan. Ik heb er vertrouwen in dat we de komende periode het fundament van Bovemij, zijn dienstverlening en de banden met klanten en BOVAG kunnen verstevigen. Daarmee levert Bovemij zijn bijdrage om de mobiliteitsbranche nog succesvoller te laten ondernemen.”

Geplaatst op 01-02-2022

< VorigeVolgende >


Share on: