TVM en Fixico gaan samenwerking aan voor digitale schadeafhandeling

Fixico, Europa’s snelst groeiende digitale autoschadeherstelplatform, heeft vandaag bekendgemaakt dat het gaat samenwerken met TVM Belgium, marktleider in het verzekeren van voertuigen voor transport en logistieke bedrijven, om de afhandeling van voertuigschades volledig te centraliseren en optimaliseren met behulp van digitalisering.

Foto: Frank Van Nueten, Managing Director TVM Belgium

TVM’s klanten, makelaars en carrosseriebedrijven in België gaan vanaf vandaag gebruikmaken van het Fixico platform, waardoor doorlooptijden en kosten kunnen worden verlaagd en het volledige proces transparanter en beheersbaarder wordt. 

Het herstellen van voertuigen is vaak net zo frustrerend als het rijden van de schade, vooral voor organisaties als TVM Belgium, dat meer dan 81.000 voertuigen verzekert in België en Luxemburg. Gedurende het herstelproces spelen vele factoren een rol, zoals het kiezen van het juiste carrosseriebedrijf, het plannen van de afspraak en het op de hoogte houden klanten. Fixico’s digitale platform stroomlijnt het gehele proces, zodat alle betrokken partijen optimaal met elkaar kunnen communiceren en TVM het gehele proces kan beheren.

Fixico heeft inmiddels een netwerk opgebouwd van ruim 2.500 gespecialiseerde carrosseriebedrijven door heel Europa. Hierdoor is het in staat om altijd snel de beste oplossing te vinden voor iedere unieke schade, op basis van criteria als: beschikbaarheid, expertise, specialisatie en prijs. TVM - dat al sinds 1962 voertuigclaims behandelt - beschikt over een breed netwerk van geprefereerde carrosseriebedrijven. Door dit netwerk te integreren binnen het Fixico platform, kan het herstellingen efficiënter toewijzen binnen het eigen netwerk, gebruikmakend van de technologie van Fixico.

“Bij TVM zijn we altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om onze dienstverlening te verbeteren. Hierbij maken we optimaal gebruik van de kansen die digitalisering ons biedt. We ontwikkelen een infrastructuur op basis van de beste oplossingen in de markt, zodat we onze klanten de best mogelijke herstelervaring kunnen bieden. Dit is de reden dat we een samenwerking zijn aangegaan met Fixico”, zegt Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium.

“We zijn erg blij om een marktleider en innovator als TVM als partner te verwelkomen. De expertise en ervaring binnen de industrie van TVM, gekoppeld aan ons digitale platform, stelt ons in staat om gezamenlijk optimale herstelervaringen te bieden en hiermee te voorkomen dat de pijn die een schade met zich meebrengt, niet verergert tijdens het herstelproces”, zegt Derk Roodhuyzen de Vries, co-founder en CEO van Fixico.

Geplaatst op 01-02-2022

< VorigeVolgende >


Share on: