VACATURE AEGON: (Bouwkundig) schade-expert (Midden en Zuid Nederland)

De afdeling Claims, is een nieuw opgerichte afdeling, waarin de integrale verantwoordelijkheid voor claims management is georganiseerd. Dit betreft o.a.: schadebehandeling, contact met klanten en adviseurs, expertisedienst en het schadeherstelnetwerk. Primaire mindset voor de afdeling is operational excellence, ofwel: efficiƫnt & beheerst proces en tevreden klanten en adviseurs. Dat betekent naast het behandelen van schades en het beheersen van de schadelast een belangrijke taak om de efficiƫntie te verbeteren.


De functie in een notendop
Als (bouwkundig)Schade-expert ben je verantwoordelijk voor het contact met gedupeerden om de toedracht van de schade te onderzoeken. Je inventariseert de schade en begeleidt de verzekerde in het hele proces. Uiteindelijk stel jij het schadebedrag vast. 
Afhankelijk van de complexiteit werk je in teamverband en onderhoud je contact met alle betrokken partijen. Je acteert hierin als de “spin het web”. Je hebt veel contact met de collega’s, verzekerde, tegenpartijen, contra-experts, advocaten, herstelbedrijven en ook met tussenpersonen en andere betrokkenen. Iedere dag is anders, iedere schade is anders en iedere verzekerde is anders. Je werkt zowel bij de verzekerde, soms vanuit jouw auto, vanuit huis en op flexplekken vanuit kantoor. Als bouwkundig Schade-expert weet je één ding zeker; afwisseling genoeg!

Hieronder een opsomming van de hoofdelementen van je takenpakket:

 • Je stelt bouwkundige en inboedel schades vast. Hierbij gaat het om schades die zich niet lenen voor de beoordeling van een schaderegelaar van de afdeling Claims.
 • Je beoordeelt zelfstandig hoe je de schade gaat vaststellen (telefoon of op locatie). 
 • Je controleert de verzekerde som wanneer dit nodig is. Als deze te laag is stel je de werkelijk waarde vast. Na het vaststellen van de schade stel je een rapport op dat aan de afgesproken standaarden voldoet. Met dit rapport kan de schadeafdeling de claim met verzekerde afwikkelen.
 • Je bent vraagbaak voor de herstellers van de Aegon Schadeservice over (complexe) herstelbare schades. Verder beoordeel je offertes die boven het mandaat komen, je behandelt klachten en bemiddelt waar nodig.
 • Je neemt actief deel aan kennisoverdracht binnen de diverse schade overleggen en in het calamiteitenteam.
 • Je bent werkzaam of de afdeling Claims management en rapporteert aan de Teamleider Claims. In dit team zijn onder meer werkzaam: collega experts, schadebehandelaren en klantcontactspecialisten. 


Dit is jouw toekomstige functie, want je hebt/bent:

 • HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur met bouwtechnische achtergrond) aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring als Bouwkundig Schade-expert
 • in het bezit WFT Basis en Schade Particulier
 • NIVRE expert of je behaalt, op kosten van Aegon, je diploma binnen 2 jaar
 • bereid om, bij ernstige of impact volle schades buiten kantoortijden, mee te draaien in achterwacht diensten
 • woonachtig in het midden of zuiden van Nederland maar bereid om ook in het noorden schades te expertiseren.  
 • goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en bent in staat collega’s mee te nemen in voorgestelde veranderingen / verbeteringen

Diversiteit & Inclusiviteit
Iedereen is bij Aegon gelijk. Ongeacht cultuur, achtergrond, beperking, geloofsovertuiging of geaardheid. En hoe meer divers onze medewerkers zijn, hoe beter we lijken op al die mensen die klant bij ons zijn. Daarnaast brengen verschillende type mensen verschillende ideeën met zich mee. En door goed samen te werken en naar elkaars ideeën te luisteren, kunnen we van Aegon een écht klantbedrijf maken. 


Wat krijg je?
Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 

 • Een maandsalaris tussen de € 3224 en € 5373 op basis van 40 uur
 • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
 • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
 • Een leaseauto
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.


Enthousiast? Reageer! Ben jij dé persoon die een belangrijke bijdrage levert aan het onderzoek naar de toedracht van de schade? Solliciteer dan op deze vacature via de website van Aegon.  Heb je vragen over de vacature of over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met Helen Gijzemijter via 0683589513 of mail naar hgijzemijter@aegon.nl

Geplaatst op 11-02-2022