ARAG maakt al 60 jaar het recht toegankelijk

Vandaag is rechtsbijstandsverzekeraar ARAG precies 60 jaar actief in Nederland. In al die jaren groeide het van oorsprong Duitse familiebedrijf uit tot een organisatie met ruim 800 medewerkers die zich dagelijks inzetten om het recht toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen.

“ARAG is anders dan de rest. Dat is al 60 jaar zo. Als ik aan ARAG denk, dan zie ik vooral een groep specialisten met een sterke sociale verbondenheid. Het zijn de mensen die ARAG sterk maken. Daar ben ik trots op”, aldus Marc van Erven, CEO van ARAG Nederland SE.
 
Nieuwe juridische diensten
In die 60 jaar heeft ARAG de wereld zien veranderen. Trends als digitalisering en individualisering, maar ook de juridisering van de samenleving, hebben grote impact op ons werk. “ARAG maakt in Nederland het recht al 60 jaar toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Een prachtige authentieke missie die wij nog steeds volhouden. Het is mooi om te zien dat ook veel jonge mensen ons hierin waarderen. We zijn druk bezig om deze missie nog verder uit te breiden. Dat deden we onder andere door ARAG On Demand in het leven te roepen. Hiermee maken we niet alleen het recht toegankelijk voor onze klanten, maar ook voor Nederlanders die geen rechtsbijstandsverzekering hebben”, vertelt Marc van Erven.  
 
Hoge klantwaardering
De gedrevenheid en deskundigheid van onze medewerkers blijft. Dat ziet ARAG terug in de  hoge waardering van klanten. Zo geven klanten ARAG gemiddeld een 8,7 voor het telefonisch juridisch advies. Ook over de zaakbehandeling door ARAG zijn de klanten tevreden. In 2021 beoordeelden ruim 15.000 klanten ARAG’s zaakbehandeling gemiddeld met een 8,4.
 
Smart Insurer
ARAG is hard onderweg om een andere missie waar te maken: het zijn van een Smart Insurer. “We willen technologie inzetten om onze klanten toegang te geven tot de beste rechtshulp, kennis, tools en digitale diensten. Ondanks een flinke automatiseringsslag is de menselijke kant binnen de rechtsbijstand van evident belang. Bepaalde processen kun je vervangen door robots, gedachtegangen van mensen niet. Daar moeten we als ARAG ook in de toekomst naar blijven kijken. Dat doen we door mensen goed op te leiden en ze te ondersteunen in hun welzijn. Als we al die factoren samenvoegen, dan ben ik ervan overtuigd dat we onze positie en onze maatschappelijke rol in de toekomst alleen maar vergroten”, aldus Marc van Erven. 
 
Benieuwd naar de volledige visie van Marc van Erven op ARAG? Lees hier het complete verhaal van de CEO van ARAG Nederland SE.
 
Over ARAG
ARAG is een onafhankelijke juridische probleemoplosser. Wij maken het recht toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Onze ambitie is om de beste juridische probleemoplosser van Nederland te zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij onze uitgangspunten. ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf dat met ruim 4300 medewerkers actief is in 19 landen inclusief Australië, de Verenigde Staten en Canada. Met ruim 800 professionals in Nederland werken wij vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leusden en Roermond. www.arag.nl
Geplaatst op 13-04-2022


Share on: