Crawford & Company® neemt Schaderegelingsburo R.P. van Dijk B.V over

Crawford & Company® ‘s werelds grootste beursgenoteerde onafhankelijke aanbieder van schadebeheer- en outsourcingoplossingen aan verzekeraars, makelaars en bedrijven, heeft vandaag de aankoop aangekondigd van activa van Schaderegelingsburo R.P. van Dijk B.V., een schaderegelingsbureau, actief op het gebied van letsel- en overlijdensschade, gevestigd in De Meern en actief door heel Nederland.

De acquisitie sluit aan bij Crawford's strategie om gericht de dienstverlening verder uit te bouwen in de landen waarin Crawford actief is. In de Benelux volgt deze acquisitie op de overname van Penta Expertise & Consult N.V. in 2019 in België en BosBoon Expertise Group B.V. in 2021. Met deze acquisitie van bepaalde activa van SRB R.P. van Dijk B.V. breidt Crawford zijn personenschadepropositie voor de Nederlandse markt verder uit.

Schaderegelingsburo R.P. van Dijk B.V. is opgericht in 1989 en biedt een scala aan specialistische diensten voor de regeling van personenschadeclaims namens verzekeraars. Het bureau heeft een hooggekwalificeerd team van mensen met uitgebreide ervaring in het behandelen van letsel- of overlijdensclaims, evenals het afhandelen van medische aansprakelijkheidsclaims. Schaderegelingsburo R.P. van Dijk B.V. biedt tevens betrouwbare reserveadviezen en actuariële berekeningen.

In een reactie op de acquisitie zei Andrew Bart, Crawford's CEO, International Operations: "Met ons wereldwijde netwerk van ervaren schade-experts en loss adjusters heeft Crawford & Company een toonaangevende positie verworven in het behandelen van het claims in de meest uiteenlopende vakgebieden. Het team van Schaderegelingsburo R.P. van Dijk B.V. is zeer bedreven in het afhandelen van alle vormen van letselschadeclaims en beschikt over specialistische lokale marktkennis die zorgt voor een efficiënte en effectieve oplossing van zelfs de meest complexe scenario's. Ze zijn een uitstekende aanvulling op ons snel groeiende team van personenschade-experts in Nederland onder leiding van Niels de Kock, Country Manager, Nederland."

"We zijn verheugd om deel te gaan uitmaken van het Crawford-team," voegde Robert van Dijk, directeur van Schaderegelingsburo R.P. van Dijk B.V. toe. "Het bedrijf loopt voorop in de markt op het gebied van schaderegeling en is een bekende speler voor veel van onze opdrachtgevers. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe combinatie een goede stap is voor beide bedrijven als antwoord op de toenemende complexiteit van personenschaderegeling, de verwachtingen van onze opdrachtgevers en de toegenomen krapte op de arbeidsmarkt."
 
About Crawford® 
Based in Atlanta, Crawford & Company (NYSE: CRD‐A and CRD‐B) is the world’s largest publicly listed  independent provider of claims management and outsourcing solutions to carriers, brokers and corporations with an expansive global network serving clients in more than 70 countries. The Company’s two classes of stock are substantially identical, except with respect to voting rights and the Company’s ability to pay greater cash dividends on the non-voting Class A Common Stock (CRD-A) than on the voting Class B Common Stock (CRD-B), subject to certain limitations. In addition, with respect to mergers or similar transactions, holders of CRD-A must receive the same type and amount of consideration as holders of CRD-B, unless different consideration is approved by the holders of 75 percent of CRD-A, voting as a class. More information is available at www.crawco.com
 
Geplaatst op 01-04-2022


Share on: