Medische kennis voor juristen

Bij de behandeling van letselschadezaken speelt naast de juridische kennis van zaken ook de bekwaamheid op het medische vlak een rol. Een basis medische kennis en inzicht in herstelmethoden en behandeling van klachten, kan u goed van pas komen bij de afwikkeling van letselschadezaken. Daarom heeft Studiecentrum Kerckebosch drie interessante cursussen op het medische vlak voor u opgezet.

Medische kennis voor juristen Neurologie, Neuropsychologie en Neurorevalidatie
11 mei - Amersfoort 
 
Na afloop van de cursus beschikt u over medische basiskennis van langdurige klachten van lichamelijke of neuropsychologische aard (cognitieve klachten en/of stemmingsstoornissen) en inzicht in herstelmethoden en behandeling van deze klachten door een (neuro)revalidatiearts.
 
Docenten: dr. Erik Grauwmeijer, dr. Bram Jacobs, prof. dr. Joke Spikman
Accreditatie: NOvA 6 PO-punten (niet-juridisch) | NIVRE 6 PE-punten
 
 
Medische kennis voor juristen: Traumachirurgie
2 juni - Amersfoort 
 
Na afloop van deze cursus bent u op de hoogte van de ATLS-principes van de traumaopvang en hebt u basiskennis over (schedel)fracturen, genezing van fracturen, bijkomende complicaties en de (problemen van een) medische expertise op dit vlak in letselschadezaken.
 
Docenten: dr. Han van den Brand MD, phD, dr. Joost de Graaf MD, phD, drs. Sadie Zwikker
Accreditatie: NOvA 6 PO-punten (niet-juridisch) | NIVRE 6 PE-punten
 
 
Medische kennis voor juristen: Psychiatrie en DSM-5
16 juni - Amersfoort 
 
Na afloop van de cursus beschikt u over basiskennis van zowel psychiatrische diagnostiek als het DSM-5 classificatiesysteem; van essentieel belang voor het juist kunnen interpreteren van psychiatrische rapportages en voor het stellen van de juiste vragen aan de beoordelend psychiater.
 
Docent: mr. dr. Emke Plomp
Accreditatie: NOvA 6 PO-punten (niet-juridisch) | NIVRE 6 PE-punten
 
 
Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven >
Geplaatst op 26-04-2022