SEMINAR: Een nieuw toekomstperspectief voor naasten

Op 7 juli 2022 organiseert Stichting Jij staat in het zonnetje - Letselverhalen een landelijke bijeenkomst voor de naasten van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) én voor letselschadeprofessionals.

Met het seminar wil de stichting naasten in het zonnetje zetten en binnen de letselschadebranche meer begrip en erkenning vragen voor het kwalitatieve belang van de naasten, gezins- en familieleden bij het (versnelde) herstel van cliënten die letselschade oplopen.
 
Het programma bestaat onder andere uit:
 
  • Spreker neuropsycholoog Simon Bakker, Daan Theeuwescentrum. Simon geeft meer inzicht in de gevolgen van NAH op het emotionele en cognitieve gedeelte van het brein en welke effecten het heeft op het emotioneel en sociaal welzijn van het gezin.
  • Spreker Janita van Bruggen, caremanager, arbeidsdeskundige, verbonden aan MetZorg. Janita heeft opleidingen doorlopen op het gebied van middelzwaar letsel, arbeidsdeskundigheid, NAH, verandermanagement en rouwbegeleiding. Haar presentatie gaat over het ‘levend verlies’.
  • Slachtofferhulp Nederland verzorgt een interactief gedeelte en geeft uitleg over hun platform Voor de Helpers: ondersteuning voor de mensen in de directe omgeving van het slachtoffer
  • Ervaringsdeskundige Marjo Huijgens, moeder van verkeersslachtoffer met blijvende NAH Stefanie, vertelt over haar ervaringen en de gevolgen van NAH. 
  • Ervaringsdeskundige Albrecht Bouwman, auteur van 'en dan wordt alles anders', deelt zijn ervaringen over NAH in het gezin. 
 
Voor wie is het seminar bedoeld?
  • Naasten, gezins- en familieleden van mensen met NAH;
  • Alle andere geïnteresseerden.
 
Letselschadeprofessionals worden in de gelegenheid gesteld naasten (van hun cliënten) GRATIS voor dit seminar uit te nodigen en te begeleiden met als doel samen meer inzicht te verkrijgen in de gevolgen voor de naasten van NAH. 
 
PE-punten 
Het seminar is bij NIVRE aangemeld voor permanente educatiepunten (PE-punten). 
Toegangsprijs voor letselschadeprofessionals € 125 excl. btw.
 
Locatie
Auditorium Achmea Congrescentrum, Handelsweg 2, 3707 NH Zeist
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
 
Het seminar wordt warm ondersteund door: 
Achmea ondersteunt ons initiatief door het beschikbaar stellen van het Auditorium Achmea Congrescentrum in Zeist. Deze gulle sponsoring leidt ertoe dat de naasten dit event gratis kunnen bijwonen.

Branchevereniging NLE (Nederlandse Letselschade Experts) moedigt activiteiten aan ter bevordering van iedereen die herstelt van letselschade en draagt het seminar een warm hart toe.

Slachtofferhulp Nederland ondersteunt niet alleen duizenden slachtoffers per jaar, maar ook de mensen in de directe omgeving van slachtoffers. Familie, vrienden en collega’s zijn immers vaak degenen die een slachtoffer elke dag bijstaan. Hoe je dat doet, weet Slachtofferhulp Nederland als geen ander. Het platform Voor de Helpers gidst jou met informatie, advies op maat en praktische tips. 

MetZorg: na een ongeval komt er veel op een slachtoffer af. MetZorg neemt zorgen uit handen. Het doel van MetZorg is om te zorgen dat slachtoffers hun leven kunnen hervinden. MetZorg is grondlegger van herstelgerichte dienstverlening. Met herstelgericht werken legt MetZorg de focus op de toekomst en coachen het proces naar herstel.

DITISRECHT advocatuur en conflicthantering voor complexe letselschades. Elke zaak is uniek en daagt uit tot het leveren van juridisch hoogstaand werk, steeds gericht op een voor de cliënt praktische en duurzame oplossing. 

LetselVerhalen: advies en hulp bij letselschades. Het verhalen van letselschade met oprecht oog en oor voor ieders persoonlijk verhaal met als doel een nieuw toekomstperspectief te bieden voor cliënten. 
U bent van harte welkom!
 
Herkent u binnen uw cliëntenbestand iemand die u in het zonnetje zou willen zetten en een mooi event gunt, meld deze snel aan via j.dingemanse@letselverhalen.nl

Meer info en inschrijving: Judith Dingemanse, Stichting Jij staat in het zonnetje, NL43INGB0007859641 ovv bedrijfsnaam, naam deelnemer j.dingemanse@letselverhalen.nl, of bel naar 06-13203887.
Geplaatst op 07-04-2022


Share on: