Teamwise PDR & More zet recordtijd speed-PDR op Autoprof 2022

Teamwise PDR & More heeft tijdens Autoprof 2022 in een recordtijd van 4 uur, 24 minuten en 28 seconden een zwaar beschadigde Toyota Aygo met in totaal ± 1.900 hageldeukjes hersteld.

Omdat het de eerste keer is dat een dergelijke poging is ondernomen, is dit een Nederlands, Europees én wereldrecord. In deze recordtijd werd de zwaar beschadigde Toyota Aygo, met in totaal ± 1.900 hageldeukjes, hersteld door de PDR en R&I vakspecialisten van Teamwise. Het was een enorme uitdaging om een kleine auto met zoveel hageldeuken te laten herstellen door meerdere paintless dent repair (PDR) en Remove & Install (R&I) vaktechnici tegelijkertijd. 

De uitdaging zat voornamelijk in het vinden van voldoende ruimte voor elke PDR technicus om met de tools en de noodzakelijke hagellamp te werken en hierbij de collega’s niet in de weg te zitten. Om deze reden werden de motorkap, bovenzijde van de achterklep en het linker voor- en achterportier verwijderd, zodat die separaat hersteld konden worden op een onderdelenbok.
Na de voorbereidende briefing, waarin het draaiboek werd doorgenomen en door de PDR technici werd overlegd wie op welk moment aan welk carrosseriedeel ging werken, werd om 15:30 het startschot gegeven en werd de klok gestart. 

De te demonteren delen werden verwijderd door de R&I specialist en gereedgemaakt voor PDR. In ogenschijnlijke rust werkten de PDR technici gestaag door om elke beschadiging deukje voor deukje uit het plaatwerk te masseren en elk individueel deel weer in originele staat terug te brengen. Het minst beschadigde deel kostte 5 minuten werken. Het dak, met 1.200 deukjes het zwaarst beschadigde deel, duurde 4 uur en 8 minuten.

Bij de eindcontrole werd nog één niet hersteld deukje gevonden en terwijl de diverse onderdelen weer werden gemonteerd, werd dit snel hersteld. Na 4 uur, 24 minuten en 28 seconden werd de wedstrijdklok gestopt en stond er een Toyota Aygo die weer 100% hersteld was en de oorspronkelijk vorm én waarde terug had. Niet voor niets profileert Teamwise zich als de specialisten in PDR waardeherstel! 
De geslaagde Teamwise recordpoging was veel meer dan een publiciteitsstunt. Er zijn diverse metingen gedaan die in de toekomst van pas komen bij het promoten van deze milieuvriendelijke wijze van herstel bij particulieren, schadeverzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners, en het valideren van de PDR voordelen in brede zin en uitvoer door Teamwise in specifieke zin.
Geplaatst op 25-04-2022


Share on: