TIIN Capital investeert € 4,5 miljoen in InsurTech bedrijf Eye Security

TIIN Capital’s fonds Dutch Security TechFund en Eye Security maakten vandaag bekend succesvol een investeringsronde van € 4,5 miljoen te hebben afgesloten. Het beschikbaar gestelde kapitaal zal worden gebruikt om de verdere groei mogelijk te maken en om de dienstverlening van het bedrijf verder uit te rollen in Europa. Met de kapitaalinjectie kan het bedrijf verder groeien.

Eye Security is het eerste cyberbeveiligingsbedrijf dat met een totaalpakket aan oplossingen op het gebied van cyberveiligheid, gecombineerd met cyberverzekering, het MKB ontzorgt.

Nederland kent meer dan twee miljoen bedrijven in het midden- en kleinsegment. De dreiging op een cyberaanvallen is de afgelopen jaren met name in dit segment sterk gestegen. Eye Security speelt in op deze ontwikkeling door hoge kwaliteit beveiliging toegankelijk te maken voor de meest kwetsbare bedrijven. Met de investering van TIIN Capital kan het product verder opgeschaald worden om meer ondernemingen te ontzorgen op het gebied van cyberveiligheid.

Uitbreiding activiteiten naar nieuwe regio’s
De meest recente investeringsronde biedt Eye Security de ruimte om internationaal uit te breiden.
CEO van Eye Security Job Kuijpers is enthousiast over de investering van het Dutch Security TechFund: “Door de schaalbaarheid van ons product maken we cybersecurity toegankelijk én betaalbaar voor bedrijven die er tot voor kort alleen voor stonden. Met de steun van TIIN Capital gaan we onze dienstverlening verder uitrollen in Europa, waarbij we beginnen in België en Duitsland.”

Maarten Derks van TIIN Capital: “Cybersecurity is een zeer relevant onderwerp gezien de huidige situatie in Europa en de toenemende digitalisering. Nog niet eerder werden zoveel bedrijven slachtoffer van cybercriminaliteit. Steeds meer ondernemers worden zich hier bewust van. Niet voor niets groeit Eye Security met 150% per kwartaal”.

Van scale-up naar Insurtech
Wereldwijd trekken steeds meer verzekeraars zich terug uit het cyberdomein, omdat het risico op een cyberaanval zonder de juiste beveiligingsmaatregelen niet beheersbaar is. Hier ziet Eye Security kansen haar dienstverlening nog verder te onderscheiden. Met het totaalpakket van Eye Security wordt het verzekeren van bedrijven direct weer mogelijk, omdat de combinatie van beveiligingsmaatregelen het risico op een aanval drastisch verkleint en daarnaast de impact minimaliseert. Om de risico’s van cybercriminaliteit van de balans af te krijgen voor ondernemingen, gaat Eye Security op korte termijn ook het restrisico voor haar klanten verzekeren. Met het aanbieden van een cyberverzekering positioneert Eye Security zich als eerste Europese Insurtech op het gebied van cyber security.

Saskia Bruines, wethouder gemeente Den Haag: “Met de investering in dit Haagse cybersecuritybedrijf, maken we een grote stap richting in het effectief bestrijden van cybercriminaliteit. Ondernemers krijgen een praktische oplossing om zich tegen cybercriminelen te beschermen. Dit is goed voor de weerbaarheid van ondernemingen én de stad Den Haag.
 
Geplaatst op 12-04-2022

< VorigeVolgende >


Share on: