Drie juryleden bekend van de VNAB young talent award

De VNAB reikt in september 2022 haar eerste young talent award uit; dé award voor young professionals binnen de (groot) zakelijke verzekeringsmarkt die met een vernieuwende aanpak indrukwekkende resultaten hebben geboekt. Inmiddels zijn drie juryleden bekend.

Foto: Willeke van de Weerd

De eerste drie juryleden van de Young talent award zijn bekend, wat motiveert de jury om mee te doen:

Sharon van Hedel - Managing Director HDI Global
“Jong talent is de toekomst van onze coassurantiemarkt en mag gevierd worden. De VNAB young talent award onderstreept dit door te investeren in opleiding en ontwikkeling, zodat deze doelgroep de komende jaren nog meer impact kan maken in onze sector.”

Willeke van de Weerd - Managing Director bij Ecclesia
“Er is een groeiende schaarste op de arbeidsmarkt waar het gaat om getalenteerde werknemers die goed om kunnen gaan met veranderingen. Ook binnen onze branche strijden we om deze talenten binnen te halen. Ik geloof echter dat de oplossing niet ligt in een ‘war for talent’, maar in samenwerking. Als we als kantoren allemaal serieus werk maken van het opleiden en enthousiasmeren van jong talent zijn we allemaal winnaars. De VNAB young talent award is een prachtig voorbeeld van een initiatief waarbij we als branche samenwerken om jong talent zichtbaar te maken en te stimuleren. Ik vind het ontzettend mooi om daar als jurylid deel van uit te mogen maken en al ons talent voorbij te mogen zien komen.“

Ron Verhulsdonck - Country president voor de benelux bij Chubb
“Jonge talenten zijn van onschatbare waarde voor de verzekeringsbranche. Ik vind het belangrijk deze professionals te erkennen en te motiveren om nog meer uit zichzelf te halen. Daarom neem ik met veel plezier plaats in de jury. Ik kijk er enorm naar uit om alles te horen over de bijzondere prestaties van deze jonge talenten."
 

Over de VNAB young talent award
Het is een marktbrede uitdaging om goede professionals te vinden. De onbekendheid met de (groot) zakelijke verzekeringsmarkt is groot onder young professionals. De young professionals die hun weg naar onze markt hebben weten te vinden, willen wij graag boeien, binden en behouden. Het is daarbij belangrijk om hen te motiveren en kansen te bieden zichzelf te ontwikkelen. De VNAB young talent award zet de markt steviger op de kaart voor jong talent en laat zien waarom de coassurantiemarkt zo aantrekkelijk is. De young talent award biedt young professionals daarnaast een mooie gelegenheid zichzelf nog beter in de markt te positioneren.


Voordragen nominaties
Heeft u indrukwekkend jong talent binnen uw organisatie? Dan kunt u hem of haar voordragen als genomineerde voor de VNAB young talent award. Een organisatie kan meerdere jong talenten aandragen. Ook kunnen young professionals zichzelf aandragen indien zij een aanbeveling van een collega of branchegenoot hebben. De nominaties kunnen t/m vrijdag 20 mei worden voorgedragen. Waar moet de nominatie aan voldoen?

 • Persoon heeft maximaal 4 jaar relevante werkervaring
 • Persoon is jonger dan 35 jaar
 • Persoon is werkzaam bij een VNAB lid of geassocieerd partner
 • Motivatie collega of branchegenoot waarom de persoon wordt gezien als jong talent

Heeft u geen uitnodiging ontvangen om nominaties voor te dragen? Stuur dan een e-mail naar marketing@vnab.nl. 

Criteria
Het gaat hierbij niet om aanstormend talent, maar om young professionals die met een vernieuwende aanpak indrukwekkende resultaten hebben geleverd. Onder talent wordt verstaan:

 • Meer gedaan op werkgebied dan verwacht wordt van iemand op die leeftijd
 • ​Actieve bijdrage aan project, casus, cursus, opleiding, (zelf)ontwikkeling en marktinitiatieven
 • Vernieuwende visie op de branche en is actief in het delen daarvan
 • Inspiratie voor anderen
 • Uitzonderlijke prestaties waardoor de markt nu al niet meer om deze young professional heen kan
 • Ziet en benut uitvoerbare en haalbare kansen op het gebied van bijvoorbeeld technologie, duurzaamheid, diversiteit, etc.
 • Is een meerwaarde voor de branche en helpt het vakgebied verder
 • Markt op de kaart zetten bij jongeren
 • Markt/bedrijfsproblemen aankaarten en een rol spelen bij het oplossen hiervan

Jury

De jury, bestaande uit verschillende professionals binnen én buiten de branche, beoordeelt de voorgedragen genomineerden tijdens de rondes op de volgende criteria die aansluiten bij de begripsomschrijving van talent:

 • Kennis opdoen, hard werken, zelfontwikkeling, creativiteit, initiatiefrijk, overtuigingskracht, marktvisie, behaalde successen, innovatie, oplossingsgericht, assertiviteit, impact, ambassadeurschap branche, marktontwikkeling en lef

Benieuwd wie er in de jury zitten? Binnenkort maken wij de eerste namen bekend!

Tijdslijn
25 april - 20 mei                   Ronde 1 - Voorselectie: Voordragen nominaties
30 mei                                  Bekendmaking genomineerden
30 mei - 10 juni                    Ronde 2: (schriftelijke) opdracht
27 juni                                  Bekendmaking halve finalisten
28 juni - 31 augustus           Ronde 3 - halve finale: (video) opdracht
12 september                       Bekendmaking finalisten
Week van 19 september     Ronde 3 - Finale en award uitreiking: pitch en juryvragen


Award uitreiking
Na een felle strijd tussen de (halve) finalisten, vindt in de week van 19 september de award uitreiking plaats in Rotterdam. Een feest van de branche waarbij young professionals in het zonnetje worden gezet en verbinding en positiviteit centraal staan. De award winnaar ontvangt o.a. een opleidingsbudget en exposure via verschillende branche kanalen. De rest van de prijs houden wij nog even geheim. De uitnodiging voor het event ontvangt u in juli.

 

Geplaatst op 17-05-2022

Volgende >


Share on: