Een duurzame uitbreiding van het Dolmans-wagenpark

Het Dolmans wagenpark maakt zich klaar voor een schonere en duurzamere toekomst. Met de kennis dat tevens veel steden de komende jaren zero-emissiezones gaan realiseren, heeft Dolmans in mei twee elektrische bedrijfswagens in gebruik genomen.

Duurzaamheid staat bij Dolmans hoog op de agenda. Zij vinden het belangrijk om waar mogelijk bij te dragen aan een duurzamere leefomgeving. Daarnaast voeren in 2025 zo'n 30 tot 40 Nederlandse steden zogenoemde zero-emissiezones in. Dit zijn gebieden waar enkel nog bestel- en vrachtvoertuigen mogen rijden die uitstootvrij zijn. Deze maatregel wordt genomen om bij te dragen aan het doel uit het Klimaatakkoord om de CO2-uitstoot in 2030 met 49% te verminderen, vergeleken met 1990.
 

Om zich goed voor te bereiden op de zero-emissiezones is de afdeling Dolmans Calamiteiten Diensten gestart met een pilot op het gebied van elektrische bedrijfswagens. De reguliere voertuigen mogen vanaf 2025 immers in veel Nederlandse steden niet meer rijden. De medewerkers van Dolmans zijn afhankelijk van een betrouwbare auto, die voldoende lading kan meenemen en indien nodig een aanhanger kan trekken. Alleen dan kunnen zij de kwaliteit van de dienstverlening hooghouden.


Veel elektrische bedrijfswagens voldoen (nog) niet aan deze eisen. Na uitgebreid onderzoek is uiteindelijk de keuze gevallen op de Peugeot E Expert. Op papier sluit deze wagen goed aan bij de wensen, nu moet gaan blijken of dat in de praktijk ook zo is. Daarom rijden er sinds mei twee Dolmans Peugeot E Experts door het land. Tijdens de ruime testperiode gaan ze onder andere data verzamelen op het gebied van actieradius bij belading, trekkracht, koud weer én bij warmte.


Al deze bevindingen gaan uiteindelijk bijdragen aan de toekomstige keuzes voor het wagenpark, welke stap voor stap steeds uitstootvrijer en duurzamer zal worden. 


Sleuteloverdracht
Op 4 mei hebben calamiteiten medewerkers Patricia Oskam en Xavier Geheniau de sleutels van 'hun' elektrische auto's in ontvangst mogen nemen. Patricia gaat samen met collega Annelies van Dijk namens de vestiging IJsselstein op pad met de nieuwe wagen, en Xavier doet dit namens Badhoevedorp.

Geplaatst op 17-05-2022

< VorigeVolgende >


Share on: