Fleetmanagers staan voor grote uitdagingen

Wagenparkbeheerders worden de komende tijd geconfronteerd met extra uitdagingen in fleetmanagement en schadepreventie. Door achterstallig onderhoud na de coronapandemie waarin een deel van de auto’s in wagenparken maandenlang stil stond, sterk wisselende weersomstandigheden en stijgende olieprijzen, is de kans op verhoogde kosten groot. Dat voorspelt verzekeraar MS Amlin voor de komende maanden.

Alleen door deskundige risicopreventie, kunnen wagenparkbeheerders de uiteenlopende voorjaarsrisico’s beperken en potentiële vlootschade en bedrijfsrisico’s vermijden. In samenwerking met Hello Mobility biedt MS Amlin fleetmanagers datagedreven preventieondersteuning. 
 
Belangrijkste voorjaarsrisico’s   
Het voorjaar kan voor wagenparkbeheerders een uitdagend seizoen zijn vanwege de weerswisselingen die dit jaargetijde kenmerken. Zware hagel en/of regen zorgen steeds vaker voor gevaarlijke verkeerssituaties met alle gevolgen van dien. Daarnaast kampen wij nog met de naweeën van Covid-19. De pandemie zorgde voor een sterke vermindering in de leveringen met als gevolg een lagere vlootvoorraad, een chiptekort en arbeids- en transportproblemen. Ook de wereldwijde geopolitieke gebeurtenissen, die leiden tot een aanzienlijke stijging van de gas- en olieprijzen, hebben gevolgen voor de kostenplanning. Daarnaast zien wij een risico in achterstallig onderhoud als gevolg van de coronapandemie dat nog weggewerkt dient te worden.
 
Impact op wagenparkbeheerders 
De snel veranderende automobielmarkt in de richting van duurzamere, elektrische voertuigen, die sterk afhankelijk zijn van moderne technologie, verandert ook de verantwoordelijkheden van wagenparkbeheerders. Hun rol wordt naast het management verruimd met training, innovatieve technologie en risicopreventie. Wagenparkbeheerders moeten zich daarom voorbereiden op de toekomst. De focus komt hier nog meer te liggen op het welzijn van bestuurders, veiligheid en de training in het gebruik van elektrische voertuigen. 
 
Sinds 2021 biedt MS Amlin samen met het label Hello Mobility preventieondersteuning aan fleetmanagers. Erwin van Tol, Lead Underwriter Fleet bij MS Amlin: “Samen met Hello Mobility, kunnen we de resultaten van wagenparken verbeteren en Nederland veiliger maken op de weg. Met onze tools en ondersteuning houden wij risico’s verzekerbaar. En klanten kunnen vrijwel altijd kostenbesparingen realiseren en de risico’s op hogere kosten flink beperken.”
 
Minder schade door datagedreven coaching
Met uitgebreide analyses, chauffeurslezingen, gesprekken met planners, wagenparkbeheerders en Human Resources creëert MS Amlin in samenwerking met Hello Mobility een hogere mate van bewustwording bij de klant. Zo realiseert het bedrijf een aantoonbare daling in het aantal schades én ongelukken. “Tom Rodenburg, medeoprichter en coach bij Hello Mobility: “Met datagedreven coaching streven we niet alleen naar een veiliger, maar ook een schoner en efficiënter wagenpark. Een aanpak die ook nog eens duurzaam is.”
 
MS Amlin biedt maatwerkoplossingen voor wagenparkbeheerders. Ook biedt de verzekeraar samen met Hello Mobility de mogelijkheid tot ondersteuning bij wagenparkbeheer mede door gebruikmaking van nieuwe technologie. Hiermee zorgen wij samen voor meer veiligheid op de Nederlandse wegen.
Geplaatst op 31-05-2022

Volgende >


Share on: