VACATURE RIJKSWATERSTAAT: Specialist schadebehandeling (INGEVULD)

Wat is er mooier dan bij Rijkswaterstaat (RWS) een bijdrage leveren aan goed functionerende wegen en vaarwegen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken? Ben jij één van de twee nieuwe specialisten schadebehandeling die een belangrijke rol speelt in de vlotte afhandeling van claims en vorderingen? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Waar dagelijks zoveel mensen gebruik maken van complexe infrastructuur, gaat wel eens iets mis. Dan krijgen wij als RWS te maken met claims en vorderingen. Het inbrengen van je ervaring en expertise rondom de afwikkeling van vorderingen en claims: dat is jouw taak!
 

 • met je team zorg je voor deskundige en tijdige afwikkeling van schades die zijn aangebracht aan rijkswegen en vaarwegen, bijvoorbeeld aan tunnels en brandschades;
 • je voert zelfstandig de juridische correspondentie met derden, zoals burgers en verzekeraars in je eigen werkbestand met vorderingen en claims;
 • samen met drie andere collega's vorm je het 'Expertiseloket'; jullie zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de technische advisering binnen dossiers en het aanspreekpunt voor experts van de wederpartij, zowel voor schaderijdingen als schadevaringen;
 • zowel samen als zelfstandig pak je de dossiers op waarin de verzekeraar een expert benoemd heeft.

 

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Jij vindt het uitdagend om inhoudelijk bezig te zijn met de afwikkeling van dossiers. Voor ingeschakelde schade-experts ben je hét aanspreekpunt en de sparringpartner. Daarnaast draag je met jouw ervaring ook bij aan afdelingsbrede taken. Je bent een adviseur voor de afdeling; je voorziet je collega's van (technisch) advies en helpt de technische kennis op de afdeling te vergroten. Je streeft ernaar om samen met je team het werk elke dag beter te doen. Is er ruimte voor verbetering? Jij signaleert de mogelijkheden en komt met concrete kwaliteitsverbeteringen binnen je afdeling en binnen Rijkswaterstaat als geheel.

 

Wat wij aan jou waarderen
Met jouw brede kennis van het aansprakelijkheidsrecht handel je dossiers goed af en leg je ze helder vast. Omdat je stevig in je schoenen staat en communicatief vaardig bent, kom je op verschillende niveaus tot een goede afstemming. Je zoekt actief de samenwerking, vertegenwoordigt Rijkswaterstaat en brengt ons standpunt helder over op de betrokkenen. Dit doe je zowel mondeling als schriftelijk. Dankzij jouw proactieve en professionele houding werk je goed samen en wikkel je dossiers op een correcte, klantgerichte wijze af. Je stressbestendigheid maakt dat je de werkdruk op de afdeling goed aankunt.

 

Alvast kennis maken?
Misschien wil je eerst nog wat meer weten over de functie of de sfeer binnen het team, voordat je solliciteert.
Bel of app dan met onze collega's Patrick Bult, specialist schadebehandeling, via 06-21550043 of Hans Stoffelsma, senior specialist schadebehandeling, via 06-11526232. Zij staan je graag te woord!

 

Functie eisen

 • je bezit een bachelor bij voorkeur in een juridische richting en je hebt de NIBE-SVV-leergang schadebehandelaar motorrijtuigenverzekeringen succesvol afgerond;
 • je komt uit de verzekeringswereld en je hebt minimaal drie jaar ervaring met aansprakelijkheidsrecht en schadeafhandeling en bij voorkeur ervaring met werken in SAP;
 • je hebt aantoonbare technische expertise en interesse, met name voor beoordeling van infra-gerelateerde schades;
 • je neemt een open houding aan ten opzichte van feedback geven en ontvangen, je werkt graag in teamverband maar wel in een zelfstandige rol;
 • je houdt goed overzicht op een veelheid aan taken, je kunt je werk goed plannen en organiseren en schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden;
 • door je mondelinge en schriftelijke communicatie kom je overtuigend en professioneel over, je stemt op een prettige manier af met verschillende mensen vanuit verschillende afdelingen en (externe) organisaties.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris: Schaal [10], min € 2.811 - Max € 4.519 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Uren per week: 32 - 36 uur per week


Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.


Interessante extra's
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 

Bijzonderheden

 • je standplaats is Utrecht. Bij Rijkswaterstaat werken we volgens de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat we zoveel mogelijk thuis werken en maximaal de helft van de tijd op een Rijkswaterstaat kantoor of locatie als dit meerwaarde voor jou heeft;
 • er zijn twee vacatures in het team;
 • solliciteer zo spoedig mogelijk, dan kunnen we snel een eerste (online) selectiegesprek inplannen. Mochten we de juiste kandidaat vinden, dan kunnen we de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.


Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.


Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.
 

Hybride solliciteren
Dit houdt in dat alle eerste kennismakings- en/of selectiegesprekken online plaatsvinden via Microsoft Teams. Het vervolg- en/of arbeidsvoorwaardengesprek wordt daarna zoveel mogelijk op locatie gedaan. Heb je dit liever online? De recruiter neemt contact met je op en inventariseert jouw wensen hierin. Meer informatie kun je terug vinden via de pagina Solliciteren.

Direct solliciteren?
Solliciteer dan via deze sollicitatielink.


Jouw toekomstige afdeling
De Corporate Dienst is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit de eenheid Klant & Services en de drie directies Communicatie, Personeel en Recht, Facilitair en Financiën en Bedrijfsvoering & Inkoop. Wij zorgen voor ondersteuning bij de uitvoering van primaire werkprocessen van het Bestuur, de Bestuursstaf en de andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Dit doen wij door het leveren van bedrijfsvoering diensten tegen zo laag mogelijke kosten op het gebied van HRM, Communicatie, Facilitaire en Financiële dienstverlening en Bestuurlijke Juridische zaken en Vastgoed. Daarnaast zijn we actief buiten Rijkswaterstaat: ook andere rijksoverheden en partijen als gemeenten en waterschappen nemen producten en diensten bij ons af. In totaal werken er ongeveer 1000 mensen binnen de CD, verspreid over bovengenoemde gebieden.

 

Afdeling BJV Schade
Vanuit de afdeling BJV Schade worden vorderingen en claims afgewikkeld. Bij vorderingen gaat het om zaken waarin Rijkswaterstaat door toedoen van bestuurders van voer- en vaartuigen schade aan de infrastructuur heeft geleden. Deze schade verhalen wij bij de (verzekeraar van) de veroorzaker. Claims noemen we de zaken waarbij de burger schade heeft geleden aan voer- of vaartuig door toedoen van Rijkswaterstaat.


Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Geplaatst op 11-05-2022