Michael de Nijs op plek 1 in RiFD Top 100

De RiFD Top 100 van belangrijkste spelers in de financiële adviessector is gepubliceerd. Die is samengesteld door het Ratinginstituut Financiële Dienstverlening, in samenwerking met Oostdam & Partners. De lijst toont de personen die bepalend zijn voor de huidige staat en de toekomst van de intermediaire bedrijfstak.


De nieuwe nummer 1 is Michael de Nijs, de topman van het fusiebedrijf Alpina Group, waarin Voogd & Voogd en Heilbron zijn opgegaan. Dankzij die fusiebeweging is Henri Veldsink naar de tweede plaats verwezen. Zijn Veldsink Groep groeit nog altijd, maar legt het op dit moment af tegen de Alpina-combinatie. Op plaats 3 volgt Ronald Goldman, van Söderberg & Partners. 


Er zijn vier nieuwkomers in de top 10. De meest opvallende onder hen is Ger Knikman van YouSure. Dankzij een reeks overnames stijgt hij liefst 17 plaatsen op de ranglijst. Andere nieuwkomers in de top 10 zijn Rob Noordij (SAA), Lando te Molder (VLC & Partners) en David Sanderse (Marsh). 


Zeven vrouwen 
Buiten de top 100 bevat het rapport aparte paragrafen over jonge personen en senioren op de lijst en over vrouwen. De jongste is 36 jaar, de oudste 81. Slechts één op de veertien personen op de lijst is vrouw; op positie 11 vinden we de hoogst genoteerde (Lia Polano van Zicht). 


De RiFD Top 100 laat zien welke mensen de grootste belangen vertegenwoordigen in de adviesmarkt voor verzekeringen en hypotheken. De ranking is gebaseerd op een puntensysteem. Leidend is het aantal FTE binnen de ondernemingen waarin de persoon in kwestie een leidinggevende rol vervult, maar daarop zijn diverse correctiefactoren toegepast. Een uitgebreide verantwoording is terug te vinden in het rapport. 

Bekijk HIER het volledige rapport ‘Marktflitsen Special ‘Top 100 belangrijkste spelers in de financiële adviessector’, juni 2022 

 

Geplaatst op 21-06-2022

Volgende >


Share on: