wefox benoemt Hanna Jacobsson tot lid Raad van Bestuur

wefox, de in Berlijn gevestigde online verzekeringsmaatschappij, heeft Hanna Jacobsson benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Jacobsson wordt met onmiddellijke ingang niet-uitvoerend bestuurder.

Julian Teicke, ceo en oprichter van wefox: "Nu we onze inkomsten blijven verdubbelen en onze focus op groei houden met een duidelijk pad naar winstgevendheid, versterken we ook onze Board met de benoeming van Hanna die een senior fintech professional is met onschatbare ervaring. Dat Hanna toetreedt tot onze Board, en onze Risk Committee voorzit, zal ons ongetwijfeld helpen om onze strategische prioriteiten te versnellen - het oorspronkelijke doel van verzekeringen in ere herstellen, mensen beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen en hen ondersteunen in hun tijden van nood." 
 
Hanna Jacobsson: "wefox is de wereld van verzekeringen aan het verstoren en opnieuw aan het uitvinden. Daarbij heeft het de mensen in het middelpunt van het bedrijf gehouden door middel van zijn indirecte distributiemodel. Daar komen nog een cultuur en een waardensysteem bij die mijn eigen cultuur en waarden weerspiegelen. Ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen om verzekeringen naar een hoger niveau te tillen door ze transparanter en relevanter te maken voor de evoluerende klant van vandaag, door gebruik te maken van technologie om klanten te helpen risico's te voorkomen." 
 
Jacobsson, actuaris van beroep, die zich in haar vroege carrière specialiseerde in financiën en functies bekleedde als vice-CFO bij Skandia en groeps-CFO bij Nordea Life and Pensions, breidde haar takenpakket later uit om bij Klarna aan de slag te gaan als Chief Risk Officer. Ze staat hoog aangeschreven en wordt gerespecteerd in haar vakgebied. Haar waarden, ervaringen en vaardigheden komen zowel gevestigde organisaties als snelgroeiende scale-ups zoals wefox ten goede. 
Geplaatst op 08-06-2022

< VorigeVolgende >


Share on: