Ongeval tussen watertaxi en rondvaartboot bij Erasmusbrug

Rijnmondveilig.nl heeft gistermiddag om 13.34 uur melding gemaakt van een aanvaring die heeft plaatsgevonden bij de Erasmusburg in Rotterdam. De scheepvaartroute was gestremd zolang de hulpdiensten op en rondom het water aanwezig waren.

Het gaat om een botsing tussen een watertaxi en een rondvaartboot. De zes opvarenden (inclusief de schipper) zijn uit het water gered en naar het ziekenhuis overgebracht.


De eerste melding van Rijnmondveilig: "Hulpdiensten zijn uitgerukt vanwege een aanvaring tussen twee vaartuigen bij de Erasmusbrug. Geef hulpdiensten de ruimte. Meer informatie volgt. Er zijn op dit moment zes personen uit het water gehaald. Hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig om te ondersteunen bij het incident. Zolang de hulpdiensten op en rondom het water aanwezig zijn zal de scheepvaartroute gestremd blijven."


Ten tijde van de aanvaring waren er zes personen op het schip aanwezig. Het gaat om vijf volwassenen (inclusief schipper) en een kind. Alle zes zijn vervoerd naar het ziekenhuis. Er is geen sprake van vermiste personen.


In dit artikel van De Telegraaf is een link opgenomen naar webcambeelden die de aanvaring laten zien.

Bron: De Schiedammer Online - Jan Schrijver
Geplaatst op 21-07-2022

< VorigeVolgende >


Share on: