VACATURE ACHMEA: Leergang Schade-Expert

Hoe gaaf is dit? Wij gaan onze eigen schade-experts opleiden. Ben je opzoek naar jou tweede of derde baan en heb je een (bouw)technische achtergrond? Geweldig! Wij nodigen jou van harte uit om te solliciteren!

Leergang Schade-Expert Amsterdam Zwolle

Het wordt een combinatie van werken en leren waarin je vanaf dag 1 in de praktijk aan de slag gaat. Enige werkervaring met schadebehandeling en schade-expertise is mooi meegenomen. Als er een match is tussen jou en ons, dan gaan we samen kijken wat je nog nodig hebt om als volwaardig schade-expert te werken. Ben je zelf al een ervaren Schade-Expert en is een leergang overbodig voor jou? Ook dan hebben we mogelijkheden bij Achmea en kun je solliciteren. Ervaren professionals die direct inzetbaar zijn, zijn altijd welkom. Op zowel het gebied van bouwkundige, agrarische en glastuinbouw schades.
 

Calamiteiten komen elke dag voor, groot en klein, 7 dagen per week. Dat vraagt een actiegerichte, flexibele houding van jou als schade-expert. Jij bent verantwoordelijk voor het ter plaatse inventariseren van de schade en het opstellen van het adviesrapport. Hierin staat het door jou vastgestelde schadebedrag. Je onderzoekt schades bij zakelijke klanten.  

Het gaat om complexe bouwkundige schades. Maar ook om diefstal, lekkage, hagel-, brand- en stormschade. Dat doen wij door het hele land, samen kijken we welke regio voor jou passend is. De bezoeken plan je zelf in vanuit huis.   

Jouw doel is de gedupeerde ondernemer zo snel mogelijk weer in bedrijf te laten zijn.  

Je voornaamste rol als expert:

 • Je bent de regisseur als het gaat om het vaststellen en herstellen van de schade. En schakelt daarbij de juiste partijen in, denk bijvoorbeeld aan bouw- en  schoonmaakbedrijven of je interne collega’s.  
 • Je maakt gedegen plannen van aanpak met afspraken over tijdsplanning en tarieven met alle betrokken partijen om tot de juiste schadevaststelling en herstel te komen.  
 • Bij complexe schades werk je nauw samen met collega-experts met andere specialismen.  
 • Je signaleert en bespreekt knelpunten die je in de praktijk tegenkomt op het gebied van beleid, procedures en richtlijnen van Achmea. 


Expertise Brand Zakelijk & Complex
Je komt te werken binnen 1 van de schade-expertise teams van Achmea. Deze werken voor de bekende Achmea merken Centraal Beheer, Interpolis en Avéro. De collega’s werken vol trots en enthousiasme, zowel in de binnen- als buitendienst. En we hebben alle expertise zelf in huis! 

Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij geloven erin dat diversiteit ons helpt om tot de beste oplossingen te komen. Elke dag werken we daarom aan een nog meer diverse en inclusieve omgeving, waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Samen werken we aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving.  
 

Wat jou uniek maakt als Leergang Schade Expert
 • Een HBO opleiding met een (bouw)technische achtergrond. 
 • Een stevige persoonlijkheid. Die weet te overtuigen, niet makkelijk van zijn of haar stuk te brengen is en beschikt over goede onderhandelingsvaardigheden.  
 • Iemand die zich goed kan verplaatsen in de bedrijfsvoering en continuïteit van de onderneming en gesprekspartner kan zijn voor uiteenlopende klanten.   
 • Iemand die eigenaarschap en vakmanschap toont en oplossingsgericht werkt.  
 • Iemand die een brede belangstelling heeft en zeker geïnteresseerd is in techniek en de nieuwste technologische ontwikkelingen.  
 • Leergierig en gericht op persoonlijke ontwikkeling om met ons dit traject aan te gaan. 
 • Woonachtig in de regio Rotterdam, Zwolle of Noord-Holland.


Wat wij bieden

 • Een leergang tot schade-expert. Tijdens de leergang leer je het vak ‘on the job’ en loop je mee met de ervaren experts in alle disciplines. Je leert de hele schadeketen goed kennen. Daarnaast volg je vakopleidingen en trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling. 
 • Salaris van  €3520 - €4898 (schaal H) of €3993 - €5557 (Schaal I). Afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een leaseauto. 
 • Een onkostenvergoeding. 
 • Naast 144 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt. 
 • €2500 Klimaatbudget om je huis te verduurzamen, duurzaam witgoed te kopen óf een elektrische fiets aan te schaffen. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu.
 • Een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%). 
 • Korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van € 130,- bruto per jaar. 
 • Korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis. 


Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Binnen 5 dagen reactie. Of er een volgende stap wordt gezet (en zo ja, welke), weet jij al binnen 5 werkdagen.

Een assessment. Nieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten. Via je device thuis vul je een online assessment in.

Het 1e gesprek. Tijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Solliciteer hier!

Je kan tot 15 september solliciteren voor deze vacature.

Geplaatst op 26-07-2022