Edwin Grutterink benoemd tot directeur Schade Intermediair

Edwin Grutterink wordt per 1 oktober benoemd tot directeur Schade Intermediair bij Nationale-Nederlanden. Hij volgt hiermee Gerard van Rooijen op die per 1 september is benoemd tot directeur Pensioen.

Edwin Grutterink (55) is zijn loopbaan gestart bij ABN AMRO Verzekeringen waar hij onder andere Directeur Schade & Intermediair is geweest. Vervolgens heeft hij bij Delta Lloyd zeven jaren verschillende senior managementfuncties vervuld, waaronder directeur HRM en de laatste 5 jaren als Directievoorzitter van Delta Lloyd Schade & Inkomen. Sinds 2015 was Grutterink General Manager van VIVAT Schade waar hij verantwoordelijk was voor de (financiële) turnaround van VIVAT Schade. Sinds januari 2021 is hij CEO ABN AMRO Verzekeringen. Vanuit deze functie heeft hij in samenwerking met ABN AMRO Bank een belangrijke bijdrage geleverd in de verdere groei- en digitaliseringsstrategie van AAV. Daarnaast is hij nauw betrokken geweest bij de strategische verkoop van de levensverzekeringsdochter van AAV aan NN Life & Pensions.   

 

Maurice Koopman, CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen: "Met de brede ervaring van Edwin en kennis van het intermediair zal het lopende proces van kwaliteitsverbetering van de dienstverlening voor de verzekeringsadviseur worden voortgezet. Nationale-Nederlanden heeft en blijft de ambitie houden om de best gewaardeerde intermediaire schadeverzekeraar van Nederland te worden."

Geplaatst op 30-08-2022


Share on: