Eric van der Jagt lid van de Geschillencommissie Kifid

Het bestuur van Kifid heeft een nieuw commissielid benoemd. Per 1 september 2022 start de heer drs. mr. E.G. (Eric) van der Jagt als lid van de Geschillencommissie. Hij vervult deze functie als nevenfunctie. De leden van de Geschillencommissie zijn niet werkzaam voor een bij Kifid aangesloten financiële dienstverlener.

In het dagelijks leven werkt de heer Van der Jagt als stafarts, verantwoordelijk voor een afdeling verzekeringsartsen bij het UWV. Daarnaast is hij collega-beroepsgenoot bij het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. In het verleden heeft hij een aantal jaar als medisch adviseur bij particuliere verzekeraars gewerkt. Eveline Ruinaard, voorzitter van de Geschillencommissie, is blij met zijn komst: “Eric van der Jagt heeft jarenlange ervaring als verzekeringsarts en heeft ook ervaring als medisch adviseur. Hij brengt naast zijn medische kennis ook juridische kennis mee, een bijzonder waardevolle combinatie voor Kifid. Ik kijk uit naar zijn inbreng!”
 

Geschillencommissie
De Geschillencommissie onderzoekt bij klachten eerst of bemiddeling mogelijk is. Lukt dat niet, dan volgt een beoordeling door de Geschillencommissie. Indien de Geschillencommissie aanvullende vragen heeft voor partijen, vindt een zitting plaats. Daar kunnen zowel de consument als de financiële dienstverlener hun verhaal doen. Zodra het klachtdossier volledig is, kan de Geschillencommissie oordelen en een uitspraak doen.

Geplaatst op 30-08-2022

< VorigeVolgende >


Share on: