Golshid Hamidi wordt hoofd Controlling & Finance HDI Global SE

Golshid Hamidi wordt per 1 september hoofd Controlling & Finance van de financiële afdeling van HDI Global SE. Zij zal rapporteren aan de CEO Dr. Christian Hermelingmeier. Golshid Hamidi brengt meer dan tien jaar beroepservaring mee in het adviseren van verzekerings-, herverzekerings- en industriële verzekeraars.

Dr. Christian Hermelingmeier over de start van Golshid Hamidi: "Met Golshid Hamidi halen we een collega in huis met een uitstekende kennis van actuele onderwerpen op het gebied van finance en controlling. Ze heeft een graad in bedrijfswiskunde en is actuaris bij DAV*. Haar ervaring in verschillende projecten in de wereldwijde industrie en herverzekering vertegenwoordigt voor ons waardevolle kennis, die ons zeer van pas zal komen bij onze verdere ontwikkeling op financieel gebied".
 
Jochen Krause (foto, zie hieronder) heeft tot dusver op interim-basis leiding gegeven aan Controlling & Finance, naast zijn verantwoordelijkheden in Reinsurance Accounting. Na de overdracht van de divisie aan Golshid Hamidi, zal hij zich opnieuw volledig toeleggen op Reinsurance Accounting. Dr. Christian Hermelingmeier dankt Jochen Krause voor deze tijdelijke dubbele verantwoordelijkheid als hoofd van beide divisies.
 
 
Over HDI Global SE (HDI)
Als industriële verzekeraar voorziet HDI Global SE (HDI) in de behoeften van middelgrote ondernemingen, industriële bedrijven en ondernemingsgroepen aan op maat gemaakte verzekeringsoplossingen. Naast haar uitstekende aanwezigheid op de Duitse en de Europese markt is de onderneming actief in meer dan 175 landen via buitenlandse filialen, dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen, alsmede via netwerkpartners. Hierdoor kan HDI internationaal actieve klanten bedienen met lokale polissen die ervoor zorgen dat de gespecificeerde service en verzekeringsdekking wereldwijd wordt geboden voor alle opgenomen risico's.
 
HDI Global SE maakt deel uit van de divisie Industriële Verzekeringen van de Talanx Group. De divisie genereerde in 2021 met ongeveer 4.300 werknemers een brutopremievolume van ongeveer 7,6 miljard euro. Het ratingbureau Standard & Poor's waardeert de financiële sterkte van de primaire verzekeringsgroep Talanx als A+/stable (strong). Talanx AG is genoteerd aan de MDAX van de effectenbeurs van Frankfurt.

* Het Duitse verbond van actuarissen (Deutsche Aktuarvereinigung e.V., DAV) is de professionele vertegenwoordiging van alle actuarissen in Duitsland. Het werd opgericht in 1993 en telt vandaag meer dan 6.000 leden. Nog eens 1.600 kandidaten voor het lidmaatschap zijn actief ingeschreven in het interne opleidings- en examenprogramma. Daarmee is de DAV een van de vijf grootste actuariële verenigingen ter wereld. Meer dan 700 leden zijn op vrijwillige basis betrokken bij dertien comités en meer dan 60 werkgroepen. Nog veel meer leden zijn actief op het gebied van onderwijs, CPD seminars, samenwerking met universiteiten en in diverse actuariële projecten over de hele wereld.


 
Geplaatst op 23-08-2022


Share on: