Officiƫle corona gevallen momenteel onder de 1000

Voor het eerst sinds de eerste week van juni ligt volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het aantal bevestigde corona besmettingen onder de grens van duizend.

 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreert alleen de uitslagen van tests die zijn uitgevoerd op de GGD-locaties. Zelftests thuis worden niet meegerekend. In werkelijkheid zijn er meer besmettingen. Maar alle signalen wijzen erop dat het aantal besmettingen daadwerkelijk snel daalt.
 

Amsterdam de meeste besmettingen
In Amsterdam zijn de afgelopen dag de meeste positieve tests gemeld. 56 inwoners van Amsterdam kregen bericht dat het coronavirus bij hen is aangetroffen. In Den Haag (35), Utrecht (31), Rotterdam (29) en Haarlem en Enschede (beide 20). In honderd gemeenten testte helemaal niemand positief. Het RIVM registreerde in de afgelopen dag geen enkel sterfgeval door corona in Nederland.

In de afgelopen week zijn 11.940 positieve tests geregistreerd, dit is het laagste niveau sinds 10 juni, toen de zomergolf nog op gang moest komen.
 

Drukte in ziekenhuizen
De drukte in de ziekenhuizen lijkt de laatste dagen verder te stabiliseren, na al een daling in de afgelopen weken. In de ziekenhuizen worden momenteel 686 mensen met corona behandeld. Sinds afgelopen donderdag schommelt het aantal opgenomen mensen rond het niveau van net onder de 700. De cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maken geen onderscheid tussen mensen die om hun coronaklachten zijn opgenomen en mensen die andere klachten hadden en toevallig besmet bleken.

In de afgelopen weken zijn meer dan 450 ziekenhuisbedden vrijgekomen. De instroom van nieuwe patiënten daalt en mensen die eerder waren opgenomen, kunnen de ziekenhuizen weer verlaten. (ANP)

Bron: Skipr
Geplaatst op 16-08-2022


Share on: