Plofkraak met vloeibaar gas leidt tot veel schade en schoonmaakwerk

In de vroege ochtend van zondag 14 augustus is een Albert Heijn in Schiedam Noord het doelwit geweest van een (mislukte) plofkraak. Naar verluidt hebben de krakers hierbij gebruik gemaakt van vloeibaar gas en dit vervolgens tot ontploffing gebracht.

Er zijn al snel vijf wagens van het in reiniging bij calamiteiten gespecialiseerde bedrijf Dolmans en een wagen van reinigingsspecialist SAS gearriveerd bij het winkelcentrum Spaland in Schiedam Noord. De medewerkers van deze salvagebedrijven hebben de ravage die was ontstaan door de plofkraak opgeruimd en gereinigd. Er was onder meer sprake van veel stof als gevolg van de explosie. Na alle benodigde werkzaamheden kon de winkel later in de middag haar deuren weer openen.

Onder andere is de pui ter hoogte van de geldautomaat provisorisch dichtgemaakt. Een week eerder was er al een ruit dichtgetimmerd in verband met een beschadiging van de pui. Het is (nog) niet bekend of beide incidenten in verband staan met elkaar. 
 

Plofkraak
Naar het verluidt hebben de krakers zich eerst toegang verschaft tot de winkel, vloeibaar gas naar binnen laten lopen en dit vervolgens tot ontploffing gebracht, vervolgens zijn de krakers weer naar binnengegaan en hebben ze geprobeerd de geldlades uit de automaat toe te eigenen, maar dit zou niet gelukt zijn door het bij deze geldautomaat ingebouwde preventiesysteem dat inkt doet vrijkomen in zo'n geval. De geldautomaat waar de krakers het op gemunt hadden, is inmiddels verwijderd uit de winkel.

 

Bron: Schiedammer online - Jan Schrijver
Geplaatst op 19-08-2022

< VorigeVolgende >


Share on: